20.5.09

Blake Griffin, Los Angeles Clippers'ta gibi gibi...

 
Dün, 2009 NBA Draft'ında takımların seçim sıraları belirlendi ve Los Angeles Clippers 1. sıradan seçme hakkını elde etti. Açıkçası bu sıra için en güçlü aday sezonun en kötü galibiyet oranına sahip Sacramento Kings idi; fakat talih %17,7'lik şans oranına sahip olan Clippers'ın yüzüne güldü. Şimdi merak edilen nokta, Clippers'ın ilk sıradan Oklahoma Üniversitesi'nin yıldız forveti ve bu sezon NCAA'in en iyi oyuncusu ödülüne hak kazanan Blake Griffin'i seçip seçmeyeceği... Şimdilik herkesin beklentisi ve tahminleri bu yönde; ben de farklı bir tercihte bulunacaklarını zannetmiyorum. Ama tabi Clippers'ın bundan önceki birinci sıra hakkını nasıl kullandığını düşünüce, acaba dokunduklarını tekrardan mundar ederler mi diye kaygılanmıyor da değilim. 

Malum, 1998 yılında son yılların elde patlayan en büyük bombası olarak tanımlanabilecek olan pivot Michael Olowakandi'yi ilk sıradan seçmişlerdi. Şimdi geriye dönüp o seneki drafta bakınca, Olowakandi ile onun altında seçilen oyuncuların bir kısmının sonraki yıllarda göstermiş oldukları performansların arasındaki uçurumu ve dolayısıyla da Clippers yönetiminin basiretsizliğini görmek oldukça kolay. Misalen 4'te Antawn Jamison, 5'de Vince Carter, 9'da Nowitzki ve 10'da Paul Pierce seçilmişlerdi. Diğer kalbürüstü oyuncuları ise saymaya gerek duydumuyorum; o zaman liste hayli uzar.

Tüm bu sebeplerden dolayı, acaba Clippers'ın eli uğursuz gelip de kariyeri hayli parlak görünen Blake Griffin'in kısmetini kapatır mı diye dertlenmekteyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder