21.3.09

Basketbol salonları - #3 Nokia Arena

"Salonlar" serisinin üçüncü durağı Maccabi Tel Aviv'in basketbol maçlarına evsahipliği yapan Nokia Arena. Aslında salonun orijinal ismi "Yad Eliyahu Arena"; Yad Eliyahu ise, bu salonun inşa edildiği bölgenin adı. Salonun, 1963 yılında açıldığında ne tribünlerde koltuklar ne de çatısı varmış. Daha sonraki senelerde hem ikinci bir kat çıkılarak hem de çatı yapılarak modern bir hale getirilmiş. Şimdilik 11,700 kişilik bir seyirci kapasitesine sahip. Bu nedenle de İsrail'in en büyük kapalı spor salonu olma özelliği taşıyor.
Neredeyse 50 senelik bir salon olduğu için dışarıdan hayli demode ve köhne bir görüntüye sahip. Yukarıdaki fotoğraftan bu durum daha da bir rahat anlaşılabilir.
Her ne kadar dışarıdan oldukça eski görünse de salonun içi son derece modern bir şekilde tasarlanmış. Açıkça söylemek gerekirse, Nokia Arena Avrupa'nın en zor deplasmanlardan biri... Maccabi'nin Euroleague maçlarını izleme şansı bulanlar da bana hak verecektir. Her zaman tamamen dolu tribünlerin önünde pek çok büyük Avrupa takımını dize getirmeyi başardılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder