7.3.09

Eskilerden - Riccardo Pittis

Geçen hafta oynanan Benetton Treviso - Türk Telekom maçına şöyle bir göz atarken aklıma geldi ve yazayım dedim. Hem zaten "Eskiler" diye bir kategori açmıştım; ilk konuk Vlade Divac'tı. İkincisi için de güzel bir konu bulmuştum. Neyse, bahsetmek istediğim kişi; 20 sene İtalyan basketbolunda kendinden söz ettirmeyi başaran Riccardo Pittis.


20 yıllık kariyerinde sadece iki takımın formasını giydi; 1984-1993 yılları arasında Olimpia Milano ve 1994-2004 arasında ise Benetton Treviso. Gençlik yıllarında oynadığı Milano'da kariyerinin ilk başarılarını elde etti. 1987 ve 1988 senelerinde Avrupa Şampiyonluğu'na ulaşan takımın çok fazla oynama imkanı bulamasa da bir parçasıydı. Aşağıda 1988/89 sezonunda çektirilen takım fotoğrafı var. Pittis sağ üstte 7 numaralı forma ile görülebilir. Oldukça genç bir hali elbette. Dikkatle bakıldığında başka meşhur simalar da dikkatinizi çekecektir. Altta soldan üçüncü, 8 numaralı forması ile Mike D'Antoni mesela. Şu sıralar New York Knicks'in başında olan başarılı antrenör. Ayrıca 11 numaralı forma ile diğer bir İtalyan efsanesi Dino Meneghin ve 15 numaralı forma içerisinde bir zamanların NBA yıldızı ve Hall of Fame üyesi Bob McAdoo. Kısacası mükemmel bir kadro söz konusuymuş.


Milano'daki yıllarında ayrıca 2 lig şampiyonluğu madalyasını da boynuna takmayı başarmıştı. Ayrıca oradaki son sezonunda Koraç Kupası'nı da kaldırmaya muvaffak oldu. O senenin sonunda kariyeri yön değiştirdi ve diğer bir başarılı takım olan Benetton Treviso'ya basketbol yaşantısını sürdürdü. 10 verimli sene süresince 3 İtalya şampiyonluğu, 1 Saporta Kupası, 3 İtalya Süper Kupası ve 5 İtalya Kupası sevinci yaşadı. Tüm bu başarılara ek olarak İtalyan milli takımı forması altında da Avrupa Şampiyonası'nda 2 kere gümüş madalya elde etti.

Kariyeri ile ilgili enteresan bir not da vermek gerekirse eğer; şu söylenebilir. Son yıllarında sağ bileğinde devamlı nükseden bir sakaltlığından dolayı sol elle oynamak konusunda kendi hayli geliştirmeyi başardı ve çift elli bir basketbolcu haline geldi.

Riccardo Pittis, şu sıralar İtalyan Sky Sports'ta basketbol yorumcusu olarak hayatını devam ettiriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder