26.3.09

Knicks'in 60 yılı ve 2000'ler

Fotoğrafta yan yanan görüntülenen 6 kişi New York Knicks tarihine damgasını vurmuş basketbolcular. 1940'lar başlayıp 1990'lara kadar uzanan süreçte geçen her bir 10 yıl için seçilen bayrak oyuncular onlar. Bir nevi Knicks denince akla gelebilecek altı isim. Soldan sırasıyla; Dick McGuire, Richie Guerin, Willis Reed, Walt Frazier, Bernard King ve Patrick Ewing.

Geçen gece Madison Square Garden'de oynanan Orlando Magic maçının devre arasında kendilerine bu onur ödülleri takdim edildi. Gazetelerin yazdığına göre en çok da alkışı 90'lı yılları temsil eden Patrick Ewing almış. Zaten tribündeki taraftların çoğunun yaşları icabı en fazla Ewing'i hatırlamaları gayet normal.

Bu habere binaen akla gelebilecek ilk soru ise "2000'li yılllar için bu ödüle hangi Knicks oyuncusuna verilebilir?" olacaktır kanımca. Aslında bu sorunun bizzat kendisi, son yıllarda Knicks'in içine düştüğü bunalım durumunu ortaya koyuyor. Belki bir nebze Allan Houston ismini verebilirim ama o da bir ödül hak edecek kadar Knicks tarihi ile özdeşleşmiş midir? Ya da doğrudan şunu mu demeli?

"2000'ler Knicks için kayıp bir on yıldı."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder