23.3.09

NCAA'de "Sweet Sixteen" heyecanı

NCAA turnuvasında 1. ve 2. tur maçları haftasonu oynandı ve "Sweet Sixteen"e (Son 16 takım) kalan ekipler belli oldu. İlk turda bir iki sürprizle karşılaşılsa da ikinci turda oynanan maçlarda beklentilerin dışında bir netice yaşanmadı.

İlk iki turun en büyük sürprizi hiç kuşkusuz Clevelan State'ın Final Four'un favorilerinden gösterilen Wake Forest'ı çok iyi bir oyun neticesinde 84-69 yenmesiydi. 1986'dan beri ilk kez NCAA Turnuvasına katılabilen Cleveland State'ın bu başarısı ne yazık ki ikinci turda karşılaştığı Arizona karşısında devam edemedi ve rakiplerine 71-57 mağlup oldular. Maçın ikinci yarısını izleme imkanım oldu; her ne kadar son dakikalara kadar Arizona'yı zorlasalar da tecrübesizliklerinin de etkisiyle yanlış şut seçimleri ve hücumlar yaptılar. Cleveland State, 23 adet üçlük denemesinden sadece 3'ünde başarılı olunca yenilgi de kaçınılmaz hale geldi. Arizona'da ise alttaki fotoda görülen forvet Jordan Hill ile oyun kurucu Nic Wise öne çıkan oyuncular.

Bu arada ilgilenenler için söyleyeyim; turnuvadaki tüm maçları NCAA.com'dan canlı olarak izleyebilme imkanınız var. Örneğin, evde 1 mbit ADSL bağlantım var ve açıkçası maçları izlerken herhangi bir takılma olmadı. Gayet de net bir görüntü aldım.

İkinci turun diğer bir maçında ise 3 no'lu seribaşlarından olan Kansas, Dayton'u rahat bir oyun sonunda 60-43 ile geçemeyi başardı. Kansas'ın pivotu Cole Aldrich (alttaki fotoğrafta) ise 13 sayı, 20 ribaund ve 10 blok ile triple-double'a imza attı. Aldrich'in performansı NCAA tarihine geçecek cinstendi; zira yaptığı triple-double NCAA Turnuvası tarihinin sadece 6. triple-double'ı idi. Şu ufak notu da ekleyeyim; NCAA Turnuvası tarihinin blok rekoru, 1992'de LSU forması altında yaptığı 11 blok ile Shaquille O'Neal'a ait.

Tüm 1 no'lu seribaşı olan takımlar yollarında devam ediyorlar. Louisville, Connecticut, North Carolina ve Pittsburgh pek de zorlanmadan "Sweet Sixteen"e kalmayı başardılar. Pittsburgh'da aşağıdaki fotoğrafta görülen forvet DeJuan Blair performansıyla dikkat çekti.

Bu arada Doğuş Balbay'ın takımı Texas ikinci turda, güçlü Duke karşısında güzel bir oyun sergilese de sahadan boynu bükük ayrıldı. (74-69) Fakat Doğuş neredeyse hiç etkili olamadı; sadece 2 sayı ve 3 ribaund ile oynarken 4 de top kaybı yaptı.

Son 16'de güzel maçlar var. Özellikle Villanova-Duke, Syracuse-Oklahoma maçları güzel ve eğlenceli olacak gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder