10.4.09

Barcelona, son Berlin yolcusu oldu

Berlin'de Mayıs'ın başında düzenlenecek olan Euroleague Final-Four'una katılacak son takım, dün gece Barcelona ve Tau Ceramica arasında oynanan serinin 5. maçıyla belirlendi. Tahmin ettiğim üzere Barcelona, Tau'ya önemli bir üstünlük sağlayıp rakibini 78-62 ile geçerek Final-Four'da CSKA Moskova'yla karşılaşmaya hak kazandı.

Maçın ilk dakikaları ile birlikte Barcelona maça daha fazla asılan ve Final-Four'a gitmeyi daha çok arzulayan bir takım portresi çizdi diyebilirim. Elbette kendilerini delicesine destekleyen tamamen dolu tribünler önünde oynamanın da avantajını sonuna kadar kullandılar. Şahsi kanaatim, hakemler de evsahibi izleyicilerin yaratmış olduğu atmosferden etkilenerek ortada kalan kararların çoğunu Barcelona'dan yana kullandılar. Tabi bu genel bir durum; Barcelona'ya ya da salt dün geceye mahsus değil. Hakemlerin oyun içerisinde etkili olduğu tüm spor dallarında geçerli.

İlk çeyreğe hayli etkili başladı Barcelona ve bilhassa Juan Carlos Navarro'nun bulduğu üst üste üçlüklerle belli bir farkı yakalamayı başardılar. Tau'nun önemli sayı silahlarından Igor Rakocevic'in gece boyunca suskun kalması sayesinde rakiplerine genel olarak farkı kapatma imkanı tanımadılar. İlk yarıyı 10 sayı önde kapatan Barcelona'da ikinci yarının en etkili ismi hiç şüphesiz Ersan İlyasova idi. Üst üste aldığı ribaundlar, kaydettiği sayılar ile takımını da ateşleyen oyuncuydu. Maçı da 19 sayı, 10 ribaund ve 4 asist ile tamamlamayı bildi. Navarro ise çoğu ilk yarıda olmak üzere 19 sayı üretirken, oyun kurucu Jaka Lakovic de 16 sayı ve 3 asist ile oynadı. Yeri gelmişken söyleyeyim Barcelona'nın kadro açısından en büyük avantajlarından biri de Fran Vazquez ve Roger Grimau ikilisi. Oyunda kaldıkları süre boyunca bitmek bilmez enerjileriyle ve savunma dirençler ile takımlarına çok önemli katkılarda bulunuyorlar.

Tau Ceramica'da ise sahada en çok varlığı hissedilen oyuncu Brezilyalı pivot Tiago Splitter idi. Pota altında hayli etkili olarak 19 sayı ve 7 ribaund ile maçı tamamladı; ama bu performansı ile Tau'nun Barcelona'yı yakalmasını sağlayamadı. Onun dışında Pete Mickeal da daha çok ikinci yarıda ürettiği 14 sayı ile Splitter'e eşlik eden oyuncuydu. Az önce de belirttiğim üzere, Tau'da beklentilerden uzak kalan isim yıldız oyuncuları Igor Rakocevic oldu. Sadece 10 sayı kaydedebildi kendisi.

Barcelona, Final-Four'da 1 Mayıs'ta CSKA Moskova ile karşılaşacak. Çok güzel ve çekişmeli bir maç olacağı ise kesin gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder