9.4.09

Basketbol salonları - #5 OAKA

Salonlar serisinin şimdiki durağı Yunanistan'ın iki büyük takımından biri olan Panathinaikos'un maçlarına ev sahipliği yapan OAKA. Bu salonun kendine has bir ismi yok; zira OAKA, "Atina Olimpiyat Sporları Kompleksi"nin baş harflerinden müteşşekkil bir ad. Fotoğraflardan da görülebileceği üzere burası oldukça büyük bir salon ve pek çok sportif ve kültürel etkinliğin rahatlıkla düzenlebilmesine olanak sağlıyor.
Basketbol maçlarında 19,000 kişiye rahatlıkla ağırlayabiliyor. Bilhassa Panathinaikos'un önemli Euroleague maçlarında tamamen dolu tribünler önünde oynadığı herhangi bir maçı izleme şansı bulduysanız, salon içerisinde oluşan atmosferin büyüleyiciliğine de tanıklık etmişsinizdir.

1995'deki Avrupa Basketbol Şampiyonası, 1998'deki Dünya Basketbol Şampiyonası, 2004'te Olimpiyatlar Basketbol finali ve 2006 Eurovision Şarkı Yarışması finali gibi oldukça mühim organizasyonların düzenlendiği bir salon OAKA. Bu salonun, ezeli rakipleri Olimpiakos'un salonuna nazaran daha ferah ve modern bir ortamı var denebilir.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder