13.4.09

Gasol Kardeşler

Gasol kardeşlerin yukarıdaki fotoğrafta sergiledikleri samimiyete diyeceğimiz yok. Aslında büyük abi Pau biraz daha fazla fiziksel temas kurup, Marc'ın topunu kapma amacından görünüyor. Hiç kuşkusuz Gasol soyismine sahip olmak kariyeri boyunca Marc'ın CV'sinde yer alacak. Bu nedenle en baştan hanesinde +1 puan var. Tabi sadece Gasol isminden faydalandığı için buralara kadar ulaştı demiyorum; zira bu, ona ve onun oyununa yapılmış büyük bir haksızlık olurdu. Bu sezon Memphis Grizzlies forması ile ilk yılında 11.8 sayı, 7.4 ribaund ve 1.7 asist ortalamaları ile oynadı ki Memphis'in şu ana kadar göstermiş olduğu vasat altı performans da göz önünde bulundurulursa, fena rakamlar da değil açıkçası. Gasol ile birlikte hala genç bir çekirdek kadroya sahip olan Memphis, önümüzdeki sezonlarda pozisyonunu geliştirme olanağına sahip. Lakin aslında bu gençlik ve potansiyel durumu da bir kaç senedir mevzubahis; fakat şimdiye kadar elle tutulur bir ilerleme kaydetmeye muvaffak olamadılar ve genel olarak yerlerinde saymaya devam ediyorlar. 
Lakers, Batı'da 1. sırayı garantiledikten sonraki birincil hedefi olan NBA genelinde Cleveland'ı geçip ilk sırayı elde etmeyi geçtiğimiz günlerde başaramamıştı. Sezonun bitimine 2 maç kala genel klasmanda 2. sırada yer alacaklar ve bu nedenle de büyük bir sürpriz yaşanmadığı takdirde NBA Finali'nde ev sahibi saha avantajını rakiplerine kaptırmış olacaklar. Ama yine de Andrew Bynum'ın sakatlıktan dönmüş olması onların moralini bir parça yükseltmiş olsa gerek.
Bu fotoğrafta ise Kobe Bryant Memphis maçından sonra kızı ile görüntülenmiş. Güzel ve samimi bir kara yakalanmış.

2 yorum:

  1. sadece çok açık olmadığı için soruyorum, karşıt bi fikir taşıdığım için değil:

    "Sezonun bitimine 2 maç kala genel klasmanda 2. sırada yer alacaklar ve bu nedenle de büyük bir sürpriz yaşanmadığı takdirde NBA Finali'nde ev sahibi saha avantajını rakiplerine kaptırmış olacaklar."

    şu cümlede cleveland'ın finale çıkmamasını büyük bi sürpriz olarak adlandırdıysan, çevremde karşı çıkacak onlarca insan var, hepsi de yeşil giymiş :)

    saygılar..

    YanıtlaSil
  2. evet, çok açık ifade edememişim ama sen tam doğru noktaya basmışsın. ;) aslında onu ifade etmeye çalışmıştım.

    açıkçası, cleveland'ın finale çıkamamasını sürpriz olarak görüyorum. evlerinde çok iyi oynuyorlar ve en önemli rakipleri orlando ve boston'a göre üstün olduklarını düşünüyorum.

    gönlümden geçen bu değil ama, lebron sebebiyle... ;) biraz mantığımın esiri oldum bu blogu yazarken!

    YanıtlaSil