8.4.09

Kevin Johnson, Sacramento Belediye Başkanı imiş

Kevin Johnson'ı NBA'i yakından takip eden herkes tanıyordur sanırım. Uzun yıllar Phoenix Suns'ta oyun kurucu oynayarak görev alan Johnson, oynadığı oyunla NBA tarihinin en değerli guardlarından biri olarak değerlendiriliyor. Kendisi hakkında bir kaç istatistik verirsem eğer bu noktada aydınlatıcı olacaktır sanırım.
  • NBA Tarihinde 1 sezon içerisinde 20 sayı ve 12 asist ortalaması tutturabilen 3 oyuncudan biridir. Diğerleri ise Isiah Thomas ve Magic Johnson.
  • Yine NBA tarihinde 3 sene üstüste 20 sayı ve 10 asist ortalamasını yakalayan 3 oyuncudan biridir. Diğerleri iki isim ise Oscar Robertson ve Isiah Thomas.
  • Kariyeri boyunca 3 kez All-Star seçildi.
  • 2001 yılında, 7 numaralı forması Phoenix Suns tarafından emekliye ayrıldı.
En üstteki fotoğraf ise Sacramento Kings-Los Angeles Lakers maçında çekilmiş. Kevin Johnson takım elbise giyip kenarda afili bir şekilde oturuyor; zira kendisi doğup büyüdüğü şehir olan Sacramento'nın belediye başkanı imiş. Bu konuda hiç bir bilgim yoktu, o nedenle biraz şaşırdım diyebilirim. Koç, profesyonel yönetici ya da yorumcu olan pek çok basketbolcuya rastlamak mümkün ama belediye başkanı olanına hiç denk gelmemiştim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder