7.4.09

Ty Lawson, North Carolina'ya şampiyonluğu getirdi

NCAA şampiyonu uzun ve yorucu bir sezonun ardından belli oldu. Akıl, bir nevi duygulara galebe çalarak şampiyonluğu North Carolina Tar Heels'e getirdi. Maçtan önce koca bir eyaletin ve salonunun çoğunun kalbinde Michigan State'in kazanması yatıyordu; ama neticede daha derin, tecrübeli ve de yetenekli kadroya sahip olan North Carolina fırtına gibi başladığı maçın sonunda rakibini 89-72 ile yenerek tarihlerindeki 5. şampiyonluğa ulaştı. Üniversitedeki dördüncü senesini tamamlayarak mezun olan Tyler Hansbrough da yukarıdaki fotoğrafı hediye etti izleyenlere.

Maçtan önceki beklenti 70,000'e ulaşan seyirci desteğini arkasına alacak olan Michigan State'ın, bu motivasyonun da desteği ile favori North Carolina'yı zorlayabileceği yönündeydi. Lakin yaşanacak bu durumun hayli bilincinde olan "konuk" ekip işi daha baştan sıkı tutarak ilk 10 dakikada 20 sayılık farkı yakalamayı başardı. Zaten ilk yarı da 21 sayılık üstünlük ile kapanınca, daha zayıf kadroya sahip olan ve moralmen de düşen Michigan State maçı o noktadan çevirmeyi beceremedi. North Carolina'da Ty Lawson 21 sayı, 4 ribaund, 6 asist ve 8 top çalma ile mükemmele yakın bir performans sergileyerek, yazın yapılacak 2009 NBA Draft'ı için de elini kuvvetlendirdi. Onun dışında Hansbrough, Danny Green ve Wayne Ellington ürettikleri sayılarla takımlarına önemli katkılarda bulundular. Michigan State tarafında ise Boşnak asıllı Goran Suton 17 sayı ve 11 ribaund ile öne çıkan isimdi.

North Carolina, şampiyonluğu kazanırken rakipleri karşısında ezici bir üstünlük de kurmayı başardı. Şampiyonluk yolunda NCAA turnuvasında oynadıkları 6 maçı ortalama 20.1 sayı fark ile kazanarak tarihe de geçmiş oldular. Şimdi herkesin gözü bu başarılı takımın, 2009 Draft'ında ne kadar oyuncu kaybedeceği ve seçilen oyuncuların hangi takımlara kaçıncı sıradan gidecekleri...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder