20.5.09

Batıda düello başladı

 
Şimdi dünkü maçı nasıl değerlendirmek lazım? Her ne kadar Lakers, Nuggets'ı 105-103 ile geçse de serinin geri kalanı için kesin konuşabilmek şu an için imkansız. Yalnız şimdiden denilebilecek belki de tek şey, Kobe Bryant ve Carmelo Anthony arasındaki mücadelenin seyrine doyum olmayacağı. Zira bu sabaha karşı yapılan ilk maçta bir yandan Kobe 40 sayı üretirken diğer yandan da bunun altında kalmak istemeyen Anthony 39 sayıyı Lakers potasına bıraktı. 


Lakers ve Nuggets arasında, performans açısından en önemli fark iki takımın benchten elde edebildiği katkılardı denilebilir. Şöyle ki; Lakers maç boyunca 6 farklı yedeğinden toplam 27 sayılık bir katkı sağlarken aynı durum Nuggets için ise 2 oyuncudan (JR Smith ve Andersen) sadece 16 sayı olarak gerçekleşti. Burada daha önceden, Nuggets'ı tehlikeli ve kuvvetli kılan unsurlardan birinin de 8 kişilik etkili bir rotasyona sahip olması olduğundan bahsetmiştim. O nedenle Batı final serisinin kalanında, Nuggets'ın bu silahtan ne kadar faydalanabileceği oldukça kritik.

Bir de şöyle enteresan bir istatistikten bahsederek yazıyı sonlandırayım. Denver bu maçla beraber Lakers ile oynadığı son 11 play-off maçını kaybetmiş oldu. Tabi bu seneki takım çok daha iddialı; söylemeye gerek yok...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder