8.5.09

Benim LeBron'um sana XL

Anlaşılan Cleveland-Atlanta serisi de oldukça kısa sürecek; tıpkı Cavaliers'ın Pistons'ı 4-0 ile süpürdüğü seride olduğu gibi... Zira dün gece oynanan 2. maçta da görüldüğü üzere Cleveland, Hawks'a karşı her manada büyük bir üstünlüğe sahip. Zaten LeBron James faktörü de iki takım arasındaki dengeyi geri dönülemez bir şekilde Cavaliers'ın lehine çevirmiş vaziyette.

LeBron sadece üç çeyrek oynayıp sahada 31 dakika kalmasına rağmen 27 sayı, 3 ribaund ve 5 asist üretmeyi başardı. Son çeyreğin başında fark Cleveland lehine çoktan 36 sayıyı bulmuştu bile. Rakibin havlu atması çok da uzun sürmedi yani. Tabi Hawks kadrosunun da biraz eksik olduğunu belirtmek lazım; sakatlığından dolayı maça çıkamayan Al Horford'un yanı sıra üçüncü çeyrekte ayak bileğini burkan Joe Johnson da Atlanta için iyi bir haber değil. Yarınki maçta oynayıp oynayamayacağı ve hatta oynarsa da nasıl bir performans gösterebileceği şimdilik muamma.

Bu arada Cleveland'ın bu sezon play-off'larda yakalamış olduğu form grafiği de NBA tarihinde yer alacak cinsten. Şöyle ki; üst üste kazandıkları 6 play-off müsabakasında rakiplerini çift haneli farklar ile yenmeyi başararak rekoru egale etmiş oldular. Şimdilik bu ünvanı Indiana Pacers (2004 play-off'ları) ile paylaşıyorlar. Onun dışında üst üste 3 play-off maçını en az 20 sayı farkla galip kapatarak 1986'daki Lakers takımını da yakaladılar. O nedenle cumartesi Atlanta'da oynanacak maçta Cleveland'ın önünde böyle hedefler de var.

Usher, Cavaliers maçında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder