11.5.09

Bir Lakers vardı, n'oldu ona?

 
Yao Ming'in, serinin üçüncü maçında sakatlanması ile birlikte kimsenin turu geçme konusunda Houston'dan umudu kalmamıştı diyebilirim. Neticede takımın tek süper yıldızını ve ilk skor opsiyonunu kaybediyorsunuz; oldukça moral bozucu bir durum olsa gerek. Ama işte NBA'de işler her zaman öncede yazıldığı ya da tahmin edildiği gibi gitmeyebiliyor. Zira play-off'larda konferans yarı finaline kadar gelebilmiş bir takım mutlaka belli bir düzeyde ekip ruhuna ve dayanışma azmine sahip olmalıdır. Zaten NBA sadece bireysel performansların sonucu etkilediği bir lig olsaydı; ligin en iyi takımı da Harlem olurdu...

Sanırım dün gece oynanan maçtan sonra da Lakers gerekli dersi çıkarmıştır. Rockets ben dahil herkesi şaşırtıp harika bir performans göstererek mücadele gücü ve mükemmele yakın bir takım oyunu ile Lakers'ı yenmeyi başardı. Hatta zaman zaman Lakers'ı rezil bile ettiler diyebilirim. (Hemen maçın başında yakaladıkları 22-7'lik seri ve sonlarda elde ettikliri neredeyse 30 sayılık fark) 

 

Yao'nun yokluğu nedeniyle seriyi kazandık havası içerisinde maça çıkınca tabi akabinde toparlamak da kolay olmadı. Bir kere Lakers'ın pota altı savunması Allah'lık bir vaziyette. Andrew Bynum fiziksel olarak sahada yer alsa da kafa olarak başka dünyalarda imiş gibi hareket ediyor. Sadece 12 dakika oynadı ve hiç sayı üretemedi. Lamar Odom, Bynum'ın yokluğunda yakaladığı o performans çizgisinden tamamen uzaklaşmış vaziyette ve giderek o eski savruk oyun tarzında dönüyor. Dün gece de yalnızca 2 sayı ve 6 ribaund'lık bir katkıda bulunabildi. Gasol, ürettiği 30 sayı ile Lakers'ta ayakta duran tek isim olarak görünse de onun da oldum olasılı savunma zaafları var. Yeteri kadar sert ve caydırıcı değil.

Yine de Lakers'ın seriyi bu noktadan sonra kaybetmesi zor; zira dünkü maç bir nevi uyanma çağrısı niteliğindeydi ve Yao'nun yokluğunda işin o kadar kolay olmayacağını anladılar. Ama burada sorun sadece Rockets serisi değil elbette. Acaba bu oyun mantalitesi ve form grafiği ile öncelikle Denver'ı akabinde de büyük olasılıkla Doğu tarafını dağıtan Cleveland'ı geçebilecekler mi? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder