12.5.09

Cleveland seriyi yine süpürdü!

 
Cleveland Cavaliers işi yine kısa tuttu ve Atlanta Hawks'ı Doğu Konferansı yarı final serisinde 4-0'lık skorla süpürdü. Aslında dün gece Atlanta'da oynanan 4. maç diğer maçlar göz önüne alındığında görece en çekişmeli olanıydı; hatta tüm seride oynanan 16 çeyrek içerisinde Hawks'ın skor açısından Cavaliers'e üstünlük kurabildiği tek çeyrek de bu maçın ilk çeyreği oldu. 22-15'lik farkla maça başlamalarına rağmen gerisini getirmeyi başaramadılar ve sonuç olarak 84-74 ile mağlup oldular.

LeBron James her zaman olduğu bu maçta da Cleveland'ın sürükleyici ismiydi ve ürettiği 28 sayı, 8 ribaund ve 8 asist ile maça damgasını vurdu tam manasıyla. Fakat burada dikkati çeken nokta Cleveland'ın bir türlü benchinden yeterli oranda verim alamaması. Örneğin dün geceki maçta Cavaliers'in attığı 84 sayının sadece 8'inde yedeklerin imzası vardı. İlk üç maçta da aşağı yukarı aynı durumun varlığından bahsedilebilir. Wally Szczerbiak ve Joe Smith'in dışında sayı tehditleri olduğu söylenemez; ki bu iki ismin de diğer iddialı takımların benchleri kadar üretken olamayacakları da ortada. Daniel Gibson geçen sene göstermiş olduğu çıkışı bu sene devam ettiremedi ve şu sıralar kayıpları oynuyor. Ben Wallace zaten hücumda topu eline alsa bomba diye geri verir; o derece etkisiz. 

 

Tüm bu saydıklarım nedeniyle Cleveland konferans finalinde karşılaşacağı Boston ya da Orlando karşısında zorlanabilir. İlk beş parçalarından birinin faul problemine girmesi ya da sakatlıktan dolayı sahada yer alamaması gibi durumlar mevzubahis olduğundan mevcut kurulu düzenleri aksayıp onları yarı yolda bırakabilir. Zaten daha tam manasıyla çekişmeli ve kora kor bir seri yaşamadıkları için tam manasıyla hazır olmayabilirler. Cleveland açısından tek çekincem bu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder