14.5.09

Mr. Big Shot going to the finals...

Chauncey Billups, nam-ı diğer "Mr. Big Shot" işin daha fazla uzamasına izin vermeyerek Nuggets'ın play-off yarı final serisinde Dallas'ı son maçta 124-110 yenip Batı konferansı finaline çıkmasını sağladı. 28 sayı, 7 ribaund ve 12 asistlik göz alıcı bir performans ortaya koyarak Carmelo Anthony ile birlikte takımı sırtlayan isim oldu. Bu başarı sayesinde, Nuggets 1985'ten beri ilk kez Batı finalinde yer alacak.

Şimdiye kadar sezon Denver için neredeyse mükemmele yakın gitti. Önce takımın çehresini ve mantalitesini tamamen değiştiren Iverson-Billups takasını gerçekleştirdiler. Akabinde birbirine alışan uyumlu bir kadro sayesinde de Nuggets takım tarihi rekorunu kırarak normal sezonu 54 galibiyet ile tamamladılar. Şimdi de sırada Batı finalleri var. Üstelik ilk turda oynadıkları 10 maçın 8'ini kazanarak bu noktaya geldiler. Yani moral olarak da çok iyi durumdalar. Finalde çok büyük bir olasılıkla Lakers ile karşılaşacaklar. O noktadan sonra her şey mümkün. Zaten Lakers'ın dengesiz play-off performansı da sürprizlere açık bir seriyi vaat ediyor izleyenlere.


Dallas'ın geleceği ise biraz karanlık görünüyor. Her ne kadar Dirk Nowitzki yarı final serisinde harika bir performans gösterse de takımın diğer parçaları kafalarda soru işareti yarattı. Örneğin oyun kurucu Jason Kidd'in Billups karşısında genel olarak ayakta kalamayışı ve oyununun giderek o eski etkinliğini kaybetmesi gibi etkenler Dallas için kaygı verici. İlerleyen yaşı ile de beraber artık elden çıkarılması da çok zor. Kidd için Devin Harris'in feda edildiği de düşünülünce Dallas'ın yönetim manasında da zaafları olduğu ortaya çıkıyor. Pota altında Nowitzki'ye eşlik edebilecek bir oyuncu yok. Eric Dampier hakkında bir şey demeğe gerek yok sanırım; durumu facia... O nedenle elde Josh Howard ve hücumdan başka pek bir şeye kafa yormayan Jason Terry kalıyor. Bakalım yazın Dallas'tan kadro manasında nasıl manevralar gelecek!

2 yorum:

  1. Bazı adamlar vardır basketbolu yakından takip eden herkesin sevdiği. Billups da öyle biri. Ben Kobe'den nefret ederim öbürü James'den. Ben Paul'den nefret ederim öbürü Garnett'den. Ben Ginobili'nin kulu kölesi olurum bir başkası onu çok antipatik bulur falan filan. Ama ben daha Billups'ı sevmeyenine rastlamadım. Etrafımdaki basketbolla ilgili herkes az yada çok sever kendisini. Zaten çok büyük oyuncu olduğu hususuna hiç girmiyorum. Şimdi tek dileğim çok zor olsada şu Kobe'yi finalde yere yığması. Tabiiki basketboluyla. Çok zor ama imkansız değil. Tabi önce Lakers'ın finale çıkması lazım.

    Bu arada çok uzun zamandır bir Billups forması istiyordum. Bir an önce NBA Store'un yolunu tutup almam lazım ama Denver forması çok vasat ve beyaz, açık mavi ve lacivert formadan hangisinin eli yüzü daha düzgün işin içinden çıkabilmiş değilim. Sanırım tercihim beyaz olacak.

    YanıtlaSil
  2. @PIERREMANU
    Pistons forması teklif etsek size? :)

    YanıtlaSil