27.2.09

Doğuş Balbay NCAA'ya ısınıyor

Doğuş Balbay, Türk basketbolunun geleceğinde sık sık yüzünü göreceğimiz bir oyuncu olacak gibi duruyor. Alt kademe milli takımlarında başarılar elde eden Doğuş, 2 senedir NCAA'in köklü ve kaliteli okullarından biri olan Texas Üniversitesi'nde hem eğitimini sürdüyor hem de takımının birinci oyun kurucusu olma rolüne alışmaya çalışıyor. Geçen sene üniversitedeki ilk yılında hem yaşamış olduğu sakatlıktan hem de daha evvel Avrupa'da profesyonel bir takımda (Fenerbahçe) forma giymesi yüzüden almış olduğu 10 maçlık cezadan dolayı kendini gösterebilme şansı bulamamıştı.
  
Aslına bakılırsa bu sezon da pek istediği gibi başlamadı. Şubat ayının ortasına kadar yeterince süre alamıyordu ve doğal olarak da istatistikleri dikkate değer değildi. Fakat onun için işler 10 Şubat'ta Oklahoma State maçında ilk başlamasıyla birlikte değişmeye başladı. Bu maçta 10 sayı, 7 asist ve 2 top çalma istatistiği ile iyi bir performans sergiledi. Asıl çıkışını ise 21 Şubat'ta NCAA'in etkili ekiplerinden biri olan Blake Griffin'li Oklahoma Üniversitesi ile oynadıkları maçta yaptı. 10 sayı, 8 ribaund ve 9 asistle triple-double'ı ucundan kaçırdı ama takım içerisindeki yerini biraz daha sağlamlaştırmayı başardı.

Bilhassa inanılmaz derecede olan çevikliği ve topla oyundaki hızı sayesinde hücumda Texas'a yeni bir soluk getirdiği ifade ediliyor. Dış şutunu da zaman içerisinde geliştirebilirse Türk basketboluna çok kaliteli bir guard daha katılmış olacak. Zira Milli takımın böyle bir oyuncuya ihtiyacı giderek artıyor. Sezonun geri kalanında Doğuş'u takip etmeye devam edeceğim. Umarım NCAA turnuvasında da kendinden bahsettirebilir.

Doğuş'un formasını giydiği Texas Üniversitesi hakkında biraz bilgi vereyim. Şu an için Associated Press Sıralamasında NCAA'in 25. takımı olarak belirtiliyorlar. Big-12 konferansında 5. sıradalar. Kısacası kaliteli bir ekip denilebilir. Ayrıca Texas Üniversitesi'nden mezun bazı kaliteli oyuncular halen NBA kariyerlerine devam ediyorlar. Bunların içerisinde en önemlisi e şüphesiz Oklahoma City Thunder'ın yıldızı Kevin Durant. Onun dışında LeMarcus Aldridge, DJ Augustin, TJ Ford, Daniel Gibson ve Chris Mihm de Texas mezunu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder