26.2.09

Stephen Curry - Davidson'ın parlayan yıldızı

Stephen Curry, NCAA'in en etkili hücum oyuncularından biri olarak tanımlanabilir. Bu sezon oynadığı 27 maç sonrasında maç başına ortalama 28.6 sayı ile tüm konferans oyuncuları arasında ilk sırada bulunuyor. NCAA gibi skor üretme kapasitesinin görece sınırlı olduğu ve 35 saniye hücum süresi nedeniyle daha az hücumun gerçekleştiği bir ligde böyle bir ortalamayı tutturabilmek takdire değer.

Eski NBA oyuncularından Dell Curry'nin oğlu olan Stephen, lise kariyerindeki başarılarına rağmen NCAA'ın iddialı konferanslarında yer alan takımlardan birinden herhangi bir burs almayı başaramadı. Özellikle ACC'deki takımlar onun ligdeki fiziksel oyuna adapte olamayacağını ve beklendiği kadar bir etki yaratamayacağını öngörmüşlerdi. Tüm bunların sonucunda, ancak ufak bir ligde oynayan Davidson College'u burs teklifini kabul ederek bu takımda oynamaya başladı. Şu an için üniversitedeki üçüncü senesinde ve her geçen gün de oyununun üzerine yeni bir şeyler eklemeyi başarıyor. Bilhassa bu sezon kendini oyun kurucu pozisyonunda hayli geliştirdi. (maç başına 6 asist ortalamasına sahip)

Geçen sene Davidson forması altında Curry rüya gibi bir sezon geçirdi. Takımının tam 39 sene sonra NCAA turnavasında ilk galibiyetini almasında, 7/11 üçlük oranıyla birlikte ürettiği 40 sayı  ile en büyük paya sahip olan oyuncuydu. Daha sonra, çeyrek finale kadar yükselmelerine rağmen turnuva sonunda da şampiyonluğa ulaşacak Kansas Üniversitesi'ne yenilerek elendiler.

2009 Draftında eğer bir şansızlık yaşamaz ise büyük ihtimalle ilk turda seçilecek. Fiziğini biraz daha geliştirebilir ve sahaya oyun zekasını yansıtabilirse NBA'de başarılı bir kariyere sahip olabilir. Eğer başaramazsa onu seve seve Avrupa'da izlemek isterim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder