28.2.09

Galatasaray ve Türk Telekom'dan haftaiçi transfleri

Basketbolda sezon tüm hızıyla devam ederken bir yandan da ligdeki takımlar kadrolarını takviye etmeyi sürdürüyolar. Bu hafta, transfer borsasının hareketli takımları Galatasaray Cafe Crown ve Türk Telekom idi.

Bana göre bu sezon ligimizin en büyük hayal kırıklığı Türk Telekom'dur. Geçen seneki performanslarını bir kıstas olarak alırsak, bu sene biraz daha gelişerek ligde iddialı olmaya devam edeceklerini ve belki de şampiyonluk kupasını Ankara'ya taşıyabileceklerini düşündüm. Ne yazık ki işler istenildiği gibi gitmedi; hem ligde hem de Avrupa EuroCup'ta vasat bir performans sergiliyorlar. Son olarak da hafta içi kritik maçta İtalya'da Benetton Treviso'ya yenildiler. Gruplarında son sırada yer alıyorlar ve bir üst tura çıkma şanslarını da neredeyse yitirdiler. Ligde de lider Efes Pilsen'in 4 galibiyet gerisinde dördüncü sıradalar. Açıkçası dördüncü sıranın altındaki takımların kötü durumları da göz önünde bulundurursak, var olan pozisyonlarını normal sezon sonuna kadar devam ettireceklerini düşünüyorum.

Türk Telekom hafta içerisinde Winston Kennedy'i Real Madrid'e gönderirken yerine bir kaç hafta önce finansal nedenlerden dolayı takımıyla yollarını ayıran Kenan Bajramoviç'i aldı. 2.07'lik power forward Bajramoviç kaliteli bir oyuncu. Daha önce Euroleague'de Lietuvas Rytas'ta oynarken bir kaç maçını izleme şansını bulmuştum. Takıma katkı yapabilecek ve pota altında etkili olabilecek bir oyuncu. Bu sene BC Kiev'de de iyi işler yaptı. Örneğin EuroChallange kupasında bu sezon oynadığı 9 karşılaşmada ortalamaları 13.9 sayı, 7.4 rebound ve %59 saha içi yüzdesi var. Fena rakamlar değil açıkçası. Türk Telekom'da ufak da olsa bir kıpırdama görülebilir ilerleyen haftalarda.

Galatasaray ise Real Madrid'in serbest bıraktığı forvet Quinton Hosley'i kadrosuna kattı. Hosley'i Karşıyaka'dan hatırlayabiliriz. İnanılmaz bir skorer ve atletik meziyetleri üst düzeyde. Son zamanlarda başta sakatlıklar olmak üzere bazı diğer nedenlerden dolayı çok kısıtlı bir kadroyla oynamaya çalışan Galatasaray Cafe Crown için harika bir transfer. Üstelik ligin genel seyir zevki için de hoş bir gelişme. Bunun dışında takıma yeni bir isim daha eklediler; ABD D-League'den pota altı oyuncusu Anthony Tolliver. Kendisi hakkında hiç bir bilgim yok açıkçası. Zaman içerisinde göreceğiz performansını.

Ligdeki yarışın biraz daha kızışması herkes için zevkli olacak. Darısı yönetimden paçasını kurtaramayan Beşiktaş Cola Turka'nın başına!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder