20.2.09

Partizan evinde yenilmiyor

Partizan, Avrupa'da rakiplerin deplasmanda oynamak hususunda en çok çekindiği takımlardan biri. Takımını şevkle destekleyen taraftarlarıyla doldurulmuş salonları Pionir'de rakip takımlara göz açtırmıyor. Sadece orta seviye takımlara karşı değil, şampiyonluk tacını kaldırmaya muktedir takımlara da karşı da oynarken arkalarında büyük bir destek bulma imkanına sahipler.

Zaten Euroleagu'de bu seneki performanslarına da bakınca bu durumu destekleyen rakamları görebiliriz. Örneğin, ilk tur gruplarında evinde oynadıkları 5 maçın 4'ü nü kazanmayı başardılar. Sadece 1 maçta boynu bükük ayrıldılar ki o da son şampiyon CSKA Moskova'ya karşı olan maçtı. Gayet beklenebilir bir sonuç yani. Mağlup olup evine eli boş dönen takımlar arasında ise Real Madrid, Efes Pilsen, AJ Milano ve Panionios bulunuyor.

Partizan'ın evinde kazanma geleneği Euroleague Top 16'de devam ediyor. Şimdiye kadar evlerindeki ilk iki maçta da Unicaja Malaga ve Lottomatica Roma'yı devirdiler. Şu an için grupta ikinci sıradalar ve açıkçası çeyrek finale kalabilmek için hatırı sayılır bir şansa sahipler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder