23.2.09

UCLA'e ağır darbe

Digiturk'de denk geldikçe NCAA maçlarını izlemeyi seviyorum. Bilhassa Fox Sports, haftasonları günde 2 maç gösteriyor. Şubat ayının başından itibaren de Ntvspor bazı maçları göstermeye başladı. Yalnız canlı izleyebilmem mümkün olmadığı için, banttan yayınları uygun saatlerde olması lazım. Ntvspor bu açıdan Fox'un bir adım gerisinde. March Madness başladığında ise performanslarının biraz daha artacağını umut ediyorum.

Neyse, geçen cumartesi Fox'ta Pac-10 liginden UCLA-Washington State maçını izledim. Pac-10, NCAA'in kaliteli liglerinden biri. Oynanan oyun belli bir seviyenin üzerinde ve tribünler de hayli ateşli taraftarla dolu. Daha çok Avrupa'da görülebilen bir atmosfer var. Bu açıdan NBA'den biraz daha farklı.

Çekişmeli geçen maçı Washington State, kıl payı 82-81 kazandı. UCLA için beklenmedik bir yenilgiydi, zira rakip takımla tarihinde kendi sahasında bundan önce oynadığı 51 maçın 50'sini kazanmıştı. İnanılmaz bir derece! Tüm bu rakamların ışığında, alınan mağlubiyet oldukça beklenmedikti. Washington State'te Taylor Rochestie attığı 33 sayı ile göz doldurdu. İleride NBA için biraz yetersiz olabilir, çünkü beyaz bir oyun kurucu ve fiziksel olarak belli bir seviyenin altında. Ayakları da pek hızlı değil. Lakin Avrupa takımlarında kendine yer bulabilir gibi geliyor bana.

UCLA'de ise 3. sınıf oyuncusu Sırp asıllı Nikola Dragoviç güzel bir oyun sergiledi. 2.06'lık boyuna rağmen dış atışlarda hayli etkili bir isim; bu maçta da 5 adet 3'lük basket kaydetti. Büyük ihtimalle NBA'de oynayamayacak ama oyununu geliştirebilirse Avrupa'da kendine güzel bir yer edinebilir. Takipteki oyuncular listesinde mutlaka bulunmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder