23.2.09

Teknosa Türkiye Kupası Finali

Hafta sonu İzmir'de düzenlenen Teknosa Türkiye Kupası 8'li finallerinde sadece ilk günkü Fenerbahçe-Türk Telekom maçının son çeyreği ile dünkü final maçının tamamını izleyebildim. Zaten hepsini izleseydim basketbol ishali olabilirdim mazallah. Neticede programda 3 günde 7 maç var. Tümünü de izlemeye gerek yok kanımca.

Final maçı hayli zevkli ve çekişmeliydi diyebilirim. Finallerin İzmir'de organize edileceğini öğrendiğimde bunun seyirci açısından iyi olacağını düşünmüştüm. Ama hem cuma günü hem de dün tv'den görebildiğim kadarıyla beklediğimden daha az bir seyirci vardı salonda. Halbuki yakın zamanda organize edilen All-Star maçında salon neredeyse doluydu. İki organizasyon arasında seçme şansı olsaydı kesinlikle kupa finallerini yerinde izlemeyi tercih ederdim. Neticede asıl basketbol sahnesi orası ve insanların çekişmeli/mücadele dolu maçlar izleyebilme şansı vardı. Enteresan...


Final maçına gelecek olursak; her ne kadar 9 sayı farkla Efes Pilsen dokuzuncu kez kupayı kaldırmış olsa da Erdemirspor'un göstermiş olduğu performans çok daha takdire değerdi. Zira bir gün önce yarı finalde Galatasaray Cafe Crown'ı iki uzatma neticesinde elemiş olmalarını da göz önünde bulundurursak, finalde bu kadar kaliteli bir oyun ortaya çıkaracaklarını düşünmemiştim.  Son çeyreğe kadar maçtan kopmadılar ve bilinçli oyun oynarak Efes Pilsen'i hayli zorladılar. Eğer top kaybı sayısını belli bir seviyede tutabilselerdi maçı kazanabilme şansları da olurdu. Yanlış hatırlamıyorsam iki takım arasında top kayıplarında yaklaşık 10-12 gibi fark vardı. Barbour ve Hakan Demirel top kullanımında biraz daha dikkatli olmalıydılar. Thomas pota altında etkili olurken, Funk da dışarıdan etkili şutlarıyla Erdemirspor'u oyunda tutmayı başardı.

Efes Pilsen'de ise Kerem Tunçeri takımını çok iyi organize ederken kritik anlarda hem başarılı şutları hem de yerinde asistleriyle takımının maçı kazanmasında etkili oldu. Düşünüyorum da Efes Pisen sezon başında Kerem'i transfer edebilmiş olsaydı büyük ihtimalle şu an Euroleague'deki yoluna devem ediyor olurdu. Vujanic seçimi yanlıştı ve bu hata onlara bir sene kaybettirdi. Onun dışında Charles Smith dışarıdan çok etkiliydi, üçlükleriyle Erdemirspor savunması açtı. Kaya Peker iyi mücadele etti ama her zamanki savruk oyununu devam ettiriyor. Mario Kasun ise vasat bir performans sergileyemedi. Bence sezon sonu gönderilmesi gereken ilk oyuncu da Kasun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder