24.2.09

2009 Takas sezonu değerlendirmesi

Beklenilenin aksine, NBA'de takas sezonu oldukça hareketsiz ve sansasyondan uzak bir şekilde noktalandı. Uzun zamandır spekülasyonu yapılan hiç bir takas gerçekleşmezken, yapılanların çoğu da takasa dahil takımların var olan finansal pozisyonlarının yeniden şekillendirilmesi ya da düzeltilmesi amacıyla gerçekleşti.

Takas sezonu süresince en büyük merak konusu Phoenix Suns'ın Amare Stoudamire'ı herhangi bir oyuncuyla ya da oyuncularla takas edip etmeyeceği idi. Böyle bir şey gerçekleşmedi ve Suns kadrosunda bir değişikliğe gitmeden sezona devam edecek. Bazı iddialara göre, takımın son 2 maçta Clippers'ı yüksek farklarla yenmiş olmasından dolayı yönetimin takas hakkındaki fikirleri değişmiş. Açıkçası bu bana pek mantıklı gelmiyor. Büyük ihtmalle Stoudamire karşılığında kayda değer bir teklif almadıklarından bu takas mevsimini şimdilik pas geçtiler. Fakat tüm bu olanların üzerine Stoudamire'ın gözündeki bir sakatlıktan dolayı yaklaşık 2 ay kadar sahalardan uzak kalacak olması ise Suns için hiç iyi olmadı. Normal sezonun sonunda playoff'a kalabilme şanslarını oldukça tehlikeye soktular. Pota altında hayli zayıf kaldır. Shaq dışında o bölge özelinde takıma savunma direnci ya da sayı tehdidi katabilecek bir oyuncuları yok.

Bunun dışında, Rafer Alston'ın Orlando Magic'e takas edilmesi ise bu haftanın en kayda değer transferiydi açıkçası. Jameer Nelson'ın şanssız bir şekilde sakatlanması üzerine Magic'in çok iyi başladıkları bu sezonda aynı performansı devam ettirebilecekleri konusunda şüpheler oluşmuştu. Bu nedenle Nelson'ın yokluğunu doldurması için Alston'ı Rockets'tan aldılar. Pozisyonuna göre iyi bir oyuncu ve takıma direkt katkı sağlayacaktır. Rockets ise Memphis'ten Kyle Lowry'i takıma kattı. Genç yaşı ve gelişime açık potansiyeli göz önünde bulundurulursa o da Rockets açısından iyi bir hamle oldu. Aaron Brooks ile birlikte arka alanda iyi işler yapabilir. Biraz beklemek lazım diye düşünüyorum.

Chicago Bulls da takasın son gününde takımda önemli değişikliklere imza atan takımlardan biriydi. Nocioni ve Gooden'ı Sacramento'ya, Larry Hughes'u Knicks'e ve Sefolosha'yı da Oklahoma City Thunder'a gönderirken karşılığında Brad Miller, John Salmons ve Tim Thomas'ı takıma kattılar. Açıkçası Brad Miller'ın Bulls'ta nasıl bir perfomans sergileyeceğini merak ediyorum. Defanstaki yeterliliği konusunda kafamda soru işaretleri var ve ilerleyen yaşıyla beraber de ne kadar verimli olabilir emin değilim. Bir de Tyrus Thomas ve Joakim Noah'tan oluşan dirençli ve genç pota altı ikilisinin de bozulma ihtimali var. Bu, uzun vadede Bulls için zararlı olabilir. Son yıllarda bir türlü devamlılık sağlayamadılar ve pek çok kez takımı baştan kurup bozdular. Haliylen beklenen başarı da hala gelebilmiş değil.

Larry Hughes ise D'Antoni yönetimindeki Knicks'te performansını biraz artırabilir. Belki, Chicago'ya gitmeden evvel bir süre Cleveland forması altında sergilediği oyununa yaklaşabilir. Zira hızlı hücum düzeninde verimli olabilecek bir yapıya sahip ve takım değişikliği de kendisi için ekstra bir motivasyon nedeni olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder