24.2.09

Blake Griffin - 2009 Draftının muhtemel 1 numarası

Blake Griffin, Oklahoma Üniversitesi forması altında oldukça etkileyici bir sezon geçiriyor. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde takımı Sooners'ın Texas Tech Red Raiders'ı mağlup ettiği maçta göstermiş olduğu performans, belki de kariyerindeki en iyi performans olarak değerlendirilebilir. 31 dakikaya 40 sayı ve 23 rebound gibi müthiş bir istatistiği sığdırabilmiş Griffin. Bu maçtaki oyunu sayesinde de doğal olarak "Big 12" liginde 5. kez haftanının en değerli oyuncusu seçildi.

NCAA liglerinde mücadele eden tüm oyuncular arasında, maç başına 22.8 sayı ortalamasıyla dokuzuncu sırada bulunuyor. Daha önemlisi  ise 14.2 rebound ortalaması ile ülkenin en iyi reboundcusu olması. Eğer geçtiğimiz hafta sonu Sooners, rakipleri Texas'ı yenebilseydi büyük bir olasılıkla Associated Press ülke sıralamasında 1. sıraya yükselebileceklerdi. Bu başarıyı yaklaşık 20 senedir yakalayabilmiş değiller bu arada.
Bazı basketbol yorumcularına göre ise, Blake Griffin 2009 NBA draftlarında 1. sıradan seçilmesi en muhtemel kolej oyuncusu. Ayrıca, Oklahoma City Thunder'ın şu anki durumu göz önünde bulundurulacak olursa (1. sıra seçme hakkını elde edebilirler pekala), draftlar neticesinde liseyi ve üniversiteyi okuduğu şehirde kalması da kariyeri açısından çok enteresan ve heyecan verici olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder