31.3.09

Alonzo Mourning'in 33 no'lu forması emekli oldu

Yukarıdaki fotoğraf, dün gece Miami'de oynanan Heat-Orlando Magic maçında çekilmiş. Tören ise, yıllarca Miami forması altında mücadele eden ve nihayetinde 2006 senesinde NBA şampiyonluğuna da ulaşan pivot Alonzo Mourning'in 33 numaralı formasının emekliye ayrılmasını kutlamak için düzenlenmiş. Bu tören Alonzo için mühim olduğu kadar Miami için de bir ilk özelliğini taşıyor. Zira 1988'den beri NBA'de yer alan ekip, ilk kez bir oyuncusunun formasını emekliye ayırıyor.

Alonzo, törende duygusal anlar yaşamış gibi görünüyor. Böbrek problemlerinden dolayı bir ara basketbola veda ettiğini dahi açıklamışken; yoğun çalışma azmi ve inatçılığı sayesinde parkelere geri dönüp, üzerine bir de şampiyonluk yaşayan Miami takımınn önemli bir parçası olmayı başarabilmişti. Belki çok sempatik bir oyuncu değildi; hatta kariyerinin başlarında Charlotte Hornets'ta oynarken lig genelinde hiç de sevilmediğini hatırlıyorum. Ama yıllar geçtikçe hem kendisini hem de oyununu geliştirebilme başarısını gösterdi. Nihayetinde forması emekli edilerek onurlandırılan bir oyuncu olabildi Alonzo.

Alonzo Mourning'i en çok yaptığı muhteşem ve seyirlik bloklardan hatırlayacağım. Zaten kariyeri boyunca 2356 blok ile NBA tarihinin 10. sırasında yer alıyor. (Bu arada maç başına 2.81 ile NBA tarihinde 6. sırada)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder