31.3.09

Bir Kirk Snyder vardı, n'oldu ona?

İnsanın boş bir anına denk gelse ve dikkatli bakmazsa, yukarıdaki fotodaki elemanın LeBron James olduğu söylenebilir pekala. Lakin yanılması da kaçınılmaz olurdu. Fotodaki kişi, yakın zamana kadar NBA'de oynayan kısa forvet Kirk Snyder. Herhalde çoğumuz onu Mehmet Okur'un Utah Jazz'dan takım arkadaşı olarak hatırlayacaktır.

Üniversitede formasını giydiği Nevada'yı NCAA Turnuvası tarihinde ilk kez "Sweet Sixteen"e çıkarabilmeyi başarmış bir oyuncu olarak geleceği parlak gibi görünüyordu. Zaten Utah yönetimi de aynı şekilde düşünmüş olacak ki, Snyder'ı 2004 NBA Draft'ında ilk tur 16. sıradan seçtiler. Fakat, ligdeki kariyeri istediği şekilde ilerlemedi. Ligde kaldığı 5 sene içerisinde 4 takımda oynad. (Jazz, Hornets, Rockets, Timberwolves) 2008'in yazında Timberwolves'tan da gönderilince Çin'in Zhejiang Horses takımına transfer oldu. Ekmek parası tabi; yapacak bir şey yok...

Snyder hakkında yazmamın sebebi ise; dün gece ABD'de gecenin bir yarısında komşusunun evine zorla girip evsahibini dövmesinden dolayı tutuklanması. Polis, soruşturmasını sürdüyormuş. Ama çok parlak ve güzel başlayan bir kariyerin, kısa süre içerisinde tepetaklak gidivermesi oldukça trajik. Snyder, daha sadece 26 yaşında. Ama yaşadığı bu olay nedeniyle, NBA'e tekrar geri dönebilmesi biraz zor görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder