18.3.09

Andre, Lakers'ı son saniyede yıktı

NBA'de normal sezonun sonuna doğru gelindikçe oynanan maçlardaki mücadele düzeyi giderek artıyor. Şu an için iki farklı mücadele devam ediyor. Bir yandan en çok galibiyete ulaşarak play-offlar süresince saha avantajın elde etmeye çalışan 4 takım (Cavaliers, Lakers, Celtics ve az da olsa Magic), bir yandan da play-offa kapağı atmaya çalışan ya da var olan sırasını korumaya çabalayan takımlar. Dün gece de bu çerçeve içerisine yerleştirilebilecek bir maç oynandı Los Angeles'ta; Lakers ve Sixers arasında...

Yukarıdaki fotoğrafta da görülebileceği üzere, Andre Igoudala'nın son saniye basketi sayesinde Sixers 1 sayı fark ile galip gelmeyi başardı. O ana kadar maç süresince kullandığı 6 adet üçlükten eli boş dönse de işte bu sonuncusunu atınca maçın kahramanı olmayı başardı Andre.  Ürettiği 25 sayı ile de Pau Gasol ile birlikte maçın en skoreri idi.

Bu mağlubiyet yüzünden Lakers, Cavaliers'in 1 galibiyet arkasına düşerek NBA genelinde ikinci sırada yer alıyor (Cavaliers 54, Lakers 53). Üçüncülükte ise 50 galibiyet ile Celtics var ama açıkçası son maçlardaki performansları nedeniyle 1. sırayı büyük ihtimal alamayacaklar. Zira son 10 maçta sadece 4 kere sahadan galip ayrılabildiler.

Sixers ise 34 galibiyet ile Doğu'da 6. sırada ve 2 maç önündeki Miami'ye yetişmeye çalışıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder