18.3.09

Gerçek Lakers taraftarı "yeşil" giymez!

Dün St. Patrick's Day'den ve bu günün NBA'de de kutlandığından bahsetmiştim. Ayrıca bu gün bağlamında, NBA'de yer alan tüm takımların yeşil ve yonca ikilisini barındıran ürünleri satışa sunduğundan da bahsetmek lazım. İşin ilginç ve görece ironik tarafı ise bu takımlardan birinin de Los Angeles Lakers olması... Malum, Lakers camiasının yeşile ve doğal olarak onun ekürisi yoncaya karşı bir alerjisi var. Efsane mertebesinde değerlendirilebilecek Lakers-Celtics serileri düşünülürse böyle olması da oldukça normal. Zaten daha geçen seneki final serisinin ateşi hala sıcak.
Yukarıda Lakers'ın St. Patrick's Day anısına hazırlayıp satışa sunduğu bir tişörtü görebilirsiniz. Açıkçası Los Angeles sokaklarında ya da Staples Center'da bu tişörtü giyip dolanan bir insan evladı var mıdır bilemiyorum. Hani daha çok, "madem tüm NBA takımları böyle bir olaya girişiyor biz de kendimizi bundan soyutlamayalım" tarzı bir yaklaşımın ürünüymüş gibi geliyor bana.
Dün Staples Center'da oynanan Lakers-Sixers maçında da tribünlerde bir Lakers taraftarı yukarıdaki pankartı elaleme göstermiş. "Real Fans Don't Wear Green" (Gerçek taraftarlar yeşil giymez)... Olayı özetlemeye yetiyor sanırım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder