26.3.09

Andrea Bargnani iyi ama Toronto kötü!

Yukarıdaki fotoğrafta soldaki kişiyi herkes tanıyordur olasılıkla; Toronto Raptors'ın İtalyan forveti Andrea Bargnani. Raptors geçen sezona nazaran bu sene pek bir kötü; sene içerisinde koçlarını kovdular, takaslarda yer aldılar ve hayli çalkantılı bir sezonu geride bırakmak üzereler. Bargnani ise kişisel istatistikler açısından biraz bir gelişme gösterdi. Sayı ortalamasını 10.2'den 15.2'ye çıkarırken ribaund rakamları da 3.7'den 5.4'e yükseldi. Elbette bu artışlarda maç başına aldığı dakikaların 24'ten 31'e sıçramış olmasının da büyük bir payı var. Lakin takımının yaşadığı iniş çıkışlar nedeniyle performansı da satır aralarında kaldı.

Bu fotoda Bargnani'nin yanındaki bayanı ise tanımıyordım haliyle. Öğrendim ki, ismi Carolina Morace imiş ve zamanında İtalya'da hayli meşhur olan bir futbolcuymuş. 153 kez milli formayı giyerken 105 gol kaydetmeyi başarmış. Yalnız Morace ile en ilginç detay ise, kendisinin İtalya'da herhangi bir profesyonel erkek futbol takımını çalıştıran ilk ve tek kadın antrenör olması. 1999 yılında Serie C1 takımlarından Viterbese'nin başına geçmesine rağmen medyanın da baskısıyla sadece 2 maç sonra istifa etmek zorunda kalmış.

Bu sene ise Kanada bayan milli takımının teknik direktörtlüğüne getirilmiş. Artık Kanada'ya kadar gelmişken memleketlisi Bargnani'nin maçına gitmek olmazdı elbette!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder