19.3.09

Coby Karl İspanya'da şansını deniyor

Fotoğraftaki kişi Juventut Badalona'nın formasını giyen ABD'li forvet Coby Karl. "Karl" soyismi kimilerine hemen tanıdık gelecektir; zira Coby, Denver Nuggets'ın koçluğunu yapan George Karl'ın oğlu. Fena olmayan bir üniversitesi kariyerine rağmen draft edilmeyi başaramadı. Los Angeles Lakers ile 18 maçlık kısa bir NBA kariyerinin yanı sıra bir süre NBDL'de de top koşturdu. Ocak 2009'dan beri ise aşağıdaki fotoğraftan da anlaşılacağı üzere Joventut Badalona forması giyiyor. Şimdilik pek bir performans gösterdiği söylenemez ama Boise State Üniversitesi'ndeki formu da göz önünde bulundurulursa, zaman içerisinde Avrupa basketboluna adapte olduğunda oyunundaki verimi de artacaktır.

Kariyeri ve hayatı ile ilgili iki notu da ekleyerek bu blogu sonlandırayım:

  • Coby, üniversite yıllarında tiroid kanserinin bir türü olan "papillary carcinoma" ya yakalanmış. Bunun için önce radyoaktif bir tedavi görür, daha sonra üniversitenin son senesinde ise 7 saatlik bir ameliyat için bıçak altına yatar. Şimdilik sağlığına kavuşmuş görünüyor ki basketbol hayatına sorunsuz devam edebiliyor.

  • Geçen sene NBA Play-off'ları sırasında Lakers'ın Denver Nuggets ile oynadığı maçta kadroda yer alarak NBA tarihinde kendine ufak da olsa bir yer edinmiş oldu. Bu maç sayesinde, play-off'lar tarihinde ilk kez bir baba ve oğul rakip takımlarda yer alarak birbirlerine karşı mücadele etmiş oldular. Açıkçası bu tarz bir durum Dunleavy ailesi için de mümkün olmakla beraber, şimdilik Indiana Pacers ve Los Angeles Clippers'ın formları göz önünde bulundurulsa yakın zamanda bunun gerçekleşme olasılığı pek bir az.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder