19.3.09

Marbury'nın daha zamana ihtiyacı var

Stephon Marbury'nın Celtics'e geçmesi, bu sezon NBA'de en çok ses getiren olaylardan/transferlerden biriydi hiç şüphesiz. Çıktığı ilk maçta izleyenler nezdinde iyi bir izlenim yarattığından bahsetmiştim. Fakat o zamandan beri işler hem Celtics hem de Marbury için çok da parlak gitmiyor.

Dün gece oynanan Heat maçı ile birlikte Celtics forması ile 10. maçına çıktı Marbury. Şu ana kadarki istatistikleri ise şu şekilde: Maç başına 17 dakika sahada kalırken; 3 sayı, 2.7 asist, 1 ribaund ve 2 top kaybı ile oynuyor. Pek parlak sayılmaz, değil mi? Aynı zamanda Celtics, son 11 maçında 5 mağlubiyet alarak liderlik yarışında Cavaliers ve Lakers'ın bir adım gerisine düştü. Tabi bu performansta takımın bana göre en önemli ismi Kevin Garnett'ın uzun süredir sakat olmasının da önemli bir payı var. Bu süreçte bir kaç maçta Rondo'da sahadaki yerini alamadı.

Play-off yarışında Celtics'in Marbury'a mutlaka ihtiyacı var. Sık sık sakatlıklarla boğuşmak durumunda kalan takımda, benchte derinliği sağlayan ve yeri geldiğinde de tecrübesi ile maçı toparlayabilecek bir oyuncu çok faydalı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder