2.3.09

Stephon Marbury Celtics'te ve şimdiden ısınmaya başladı bile

Beklenen oldu ve Boston Celtics New York Knicks ile geçtiğimiz hafta yollarını ayıran Stephon Marbury'ı takıma kattı. Neredeyse son 1 senedir parkeler çıkmayan Marbury, Celtics forması altında 3 gün içersinde 2 maç oynadı. İlkinde evlerinde Indiana Pacers'ı 104-99 yenerlerken, Marbury benchten gelerek takımına 8 sayı, 2 asist ve 1 ribaundluk bir katkıda bulundu. Aşağıdaki fotoğraf da o maçtan; rakip potaya yolladığı bir basketten sonra yarısahasına geri dönerken...


Yalnız bir anda oluşan bu olumlu hava dün gece deplasmanda Detroit Pistons'a 105-95 yenildikleri maçın akabinde biraz dağılmış olsa gerek. Marbury takımı adına sayı kaydedemese de 3 asist ve 1 ribaund yapabildi sahada kaldığı yaklaşık 12 dakikada.

Hem Celtics'in hem de Marbury'nın oynadıkları basketbolun geliştirilmesi ve takıma adaptasyon hususlarında zamana ihtiyaçları olduğu açık. Daha evvel de yazdığım gibi, burada asıl mesele Marbury'nın görece sorunlu kişiliğinin takım uyumu açısından gıpta edilecek bir ekip içerisinde nasıl kontrol altında tutulabileceği? Eğer bundan muvaffak olabilirlerse, bu sene de NBA şampiyonluğunu kazanmamaları için bir neden yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder