8.3.09

Euroleague 5. Hafta Değerlendirmesi

Euroleague çarşamba ve perşembe akşamları oynanan maçlarla birlikte çeyrek finallere kalan 8 takımın tamamı belli oldu. Son hafta yaşanabilecek tek heyecan grupları kimlerin birinci bitireceği ile ilgili olacak. Gruplar bazın haftanın değerlendirmesine geçelim.

E Grubu: Grupta oynanan iki maçta da beklenen sonuçlar alında. Lider Tau Ceramica deplasmanda Asseco Prokom'u 20 sayı farkla mağlup ederken, grubun diğer iddialı takımı Olimpiakos evinde Armani Jeans Milano'yu biraz zor da olsa 82-81 yenmeyi başardı. Hırvar Nikola Vujcic Maccabi'deki performanslardan bir esinti sunarak 27 sayı ile oynarken, Yunan pivot Bourousis de 20 sayı ve 14 ribaundla hayli etkiliydi. Fakat Milano'nun Amerikalı oyuncusu Michael Hall 27 sayı, 9 ribaund ve 3 top çalmalık performansı ile maça ve haftaya damgasını vurdu. Bu performans sayesinde Euroleague'de haftanın MVP'si ödülünü Maccabi Tel Aviv'li Charles Gaines ile paylaştı. Gelecek hafta Tau evinde Olimpiakos'u yenerse grubu birinci bitirebilecek.

F Grubu: Bu grupta da Real Madrid ve Barcelona'nın bir üst tura çıkacağı geçen hafta belli olmuştu. Maccabi Tel Aviv pivotu D'or Fischer'in yokluğuna rağmen deplasmanda Alba Berlin'i 76-70 yenmeyi başardı. Maccabi'nin en etkili ismi geçen sene Galatasaray Cafe Crown'da oynayan Amerikalı Charles Gaines idi. 22 sayı, 12 ribaund ve 1 top çalma istatistikleri sayesinde yukarıda da bahsettiğim üzere haftanın MVP'si ödülünün diğer bir sahibi oldu. Diğer maçta ise Barcelona evinde bir ara 20 sayılara kadar fark oluşan maçta ezeli rakibi Real Madrid'i 90-79 mağlup etti. Ev sahibi adına Navarro ve Andersen etkil olurken, Madrid ekibinde göze batan isim ürettiği 18 sayı ile Hırvat Marko Tomas oldu.

G Grubu: Euroleague'de haftanın maçı Belgrad'da oynanan Partizan-Panathinaikos maçı idi. Daha önce belirttiğim üzere, bu maçın oynanacağı salon değiştirilmiş; Pionir'de Belgrad Arena'ya alınmıştı. Beklentiler de gerçekleşti ve bu maçta Euroleague seyirci rekoru kırıldı. Tam olarak 22,567 biletli seyirci maçı izledi. Muhteşem taraftar desteğini arkasına alan Partizan da rakibini 63-56 gibi defansif açıdan etkileyici bir performans ile devirmeyi başardı. Grubun diğer mücadelesinde, daha evvel gruptan çıkma şanslarını yitirmiş iki takım, Unicaja Malaga ve  Lottomatica Roma karşı karşıya geldi. Ev sahibi Malaga 99-64'lük skor ile haftanın en farklı galibeyetini almayı başardı. Gelecek hafta Panathinaikos evinde Malaga'yı mağlup edebilirse grubu lider tamamlayacak.
H Grubu: Fenerbahçe bir kez daha sahadan boynu bükük ayrıldı. Moskova'da iddialı ekip CSKA Moskova'ya karşı ilk yarıda fena bir oyun çıkarmasa da ikinci yarıdaki vasat performansı nedeniyle 77-60 yenildi. Her zaman olduğu gibi yine Mirsad Türkcan Fenerbahçe Ülker'de göze batan isimdi; 14 sayı ve 10 ribaund ile. Diğer grup maçını Spormax'ten canlı izleme şansım oldu. Bu sene Montepaschi Siena'nın oynadığı basketbolu beğendimi daha evvel yazmıştım. Yine öyle bir akşamdı. Gruptan çıkması için evlerindeki maçı Cibona Zagreb'e karşı mutlaka kazanmaları gerekiyordu ve bunu başardılar. Üstelik ikinci yarının sonlarına doğru olan hafif bir Cibona kıpırdanmasını saymazsak da bu konuda pek zorlanmadıklarını da söyleyebilirim. Siena'da oyun kurucu McIntyre yine etkili bir oyun çıkardı. 29 sayı, 3 ribaund ve 4 asist üretti. Çok dengeli bir şekilde takımını idare edebiliyor. İleride daha kuvvetli ve iddialı bir takımda forma şansı bulabilir kanımca. Belki de NBA, kim bilir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder