25.3.09

Milan Macvan - Sırp yetenek parlıyor!

Fotoğraftaki kişi Sırbistan basketbolunun gelecek umutlarından biri; Milan Macvan... Eurocup'da bu sene Final Eight'e kalmayı başaran Hemofarm Strada'nın formasını giyiyor. 2.06 boyunda ve sadece 20 yaşında ama takımının en önemli oyuncularından biri konumunda. Ayrıca bu sezon gösterdiği perfomansla da "Eurocup En iyi Genç Oyuncu" ödülünü kazanmayı başardı. Eurocup Top 16'da oynadığı 6 maç sonunda 15 sayı, 5.7 ribaund ve 1.5 asist ortalamasına sahipti.

Milli takım forması altında da halihazırda önemli başarılara imza atmış durumda. 2007 yazında hem 19 yaş altı takımıyla Dünya Şampiyonluğu hem de 18 yaş altı takımla Avrupa Şampiyonluğu sevincini yaşadı. Bunların üzerine bir de 2008 yazında 20 yaş altı takımıyla beraber bir kez daha Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı; finalde Litvanya'yı yenerken rakip potaya tam 31 sayı bırakarak...

Sırbistan'ın nüfusu göz önüne bulundurulursa mükemmel işleyen bir altyapı sistemine sahipler. Bu nedenle devamlı alttan yeni ve kaliteli oyuncular çıkarmaya devam ediyorlar. Yakın zamanda Partizan formasıyla Şubat ayında Euroleague'in MVP'si olmayı başaran 22 yaşındaki Novica Velickovic'i de hatırlatmak lazım bu vesileyşe.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder