30.3.09

NCAA Detroit Dörtlüsü belirlendi

Önümüzdeki haftasonu 4-5 Nisan'da Detroit'de düzenlenecek olan NCAA Final Four'a katılacak takımlar nihayet belli oldu. Bir evvelki yazımda da söylediğim gibi, bu aşamaya gelmiş her takım artık "sürpriz takım" olarak değerlendirilemezdi. Hepsinin de  Final Four'a kalmak ve akabinde şampiyonluğu elde etmek konusunda şansları eşitti.


Dün gece Michigan State, çekişmeli geçen mücadelenin sonunda 1 numaralı seribaşlarından olan Louisville'i 64-52 ile devirmeyi başardı. Michigan St.'de son sınıf öğrencisi Boşnak asıllı pivot Goran Suton 19 sayı, 10 ribaund ve 4 asist ile sivrilen oyuncuydu.

Michigan State'ın Final Four'de karşılaşacağı UConn ise 3 numaraları seribaşılarından geçen senenin final four takımlarından olan Memphis'i 82-75 ile geçti. Açıkçası Detroit'de oynanacak mücadelede Michigan State'in mühim bir avantajı olacak; zira Detroit, Michigan eyaletinin en büyük ve en önemli şehri. Maçların oynanacağı stad da üniversitenin kampüsüne yaklaşık 100 km uzaklıkta. Ateşli ve kalabalık bir taraftar topluluğu önünde oynacaklar büyük bir ihtimalle.

Çeyrek finalin bir diğer heyecanlı maçında North Carolina, Blake Griffin önderliğindeki Oklahoma'yı 72-60 devirdi. New York Times bu maç için güzel bir giriş kullanmış: "Oklahoma en iyi oyuncuya sahipti; North Carolina ise en iyi takıma..." Oklahoma'da Blake Griffin 23 sayı ve 16 ribaund ile oynarken, North Carolina'da Ty Lawson ve Danny Green toplamda ürettikleri 37 sayı ile en etkili isimlerdi.

Detroit'deki final-four'a kalan North Carolina'nın tarihlerindeki 18. final-four'u olacak ve bu sayede UCLA'e ait olan rekoru de egale etmeyi başardılar. Son şampiyonlukları ise 2005 yılındaydı. Şimdiye kadar oynadıkları maçlarda iyi bir görüntü sergilediler; bakalım aynı başarıyı Detroit'te de sürdürebilecekler mi!

Çeyrek finalin en dramatik maçı ise hiç kuşkusuz Villanova ve Pittsburgh arasında olandı. Zira, Villanova oyuncusu Scottie Reynolds'ın son saniye üçlüğü ile 1 numaralı seribaşı olan rakibine 78-76 ile üstünlük kurdu. Villanova tarihindeki ilk ve tek NCAA şampiyonluğunu 1985 yılında elde etmişti. Bu başarıyı tekrar yakalayabilmek için cumartesi günün North Carolina ile mücadele edecek. Ayrıc Final-Four'a kalan 4 takım arasında en düşük seribaşı olanlar da kendileri. (3 no'lu)

Dananın kuyruğunu kopmasına az kaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder