20.3.09

NCAA March Madness; 1. Gün

NCAA Mart Çılgınlığı, dün gece oynanan maçlarla birlikte resmi olarak başladı. İlk tur müsabakalarının bir kısmı yapıldı ve 2. tura yükselen takımlar belirlenmeye başladı. İlk gün maçlarında önemli bir süpriz yaşanmadı. 

1. seribaşı takımlarından olan Connecticut, zayıf rakibi Chattanooga'yı 103-47'lik skorla geçerek gecenin en farklı galibiyetini aldı. Fotoğrafta görülen UConn'ın yıldız pivotu Hasheem Thabeet, sadece 20 dakika sahada kalmasına rağmen 20 sayı, 13 ribaund ve 2 blok ile takımının en etkili ismiydi. UConn, Brigham Young'ı geçen Texas A&M (9. sıra seribaşı) ile ikinci turda karşılaşacak.
Diğer bir iddialı takım Duke, Binghampton'ı 86-62'lık skorla mağlup etti. İkinci turda temsilcimiz Doğuş Balbay'ın da formasını giydiği Texas ile karşılaşacaklar. Bu arada Texas demişken; onlar da dün Minnesota'yı 76-62'lık skorla devirdiler. 19 dakika sahada kalan Doğuş; 5 sayı, 3 asist ve 3 ribaund ile oynayarken 4 de top kaybı yaptı. Texas'a maçı getiren oyuncu ise alttaki fotoğrafta görülen A.J.Abrams; tam 8 isabetli üçlük ile 26 sayı üretti kendisi.
Oklahoma da ilk günü başarıyla tamamlayan takımlardan biriydi. Blake Griffin önderliğinde zayıf rakipleri Morgan State'i 82-54 yendiler. Griffin de 28 sayı ve 13 ribaund ile maçın en dominant oyuncusu idi. Perfomansı hakkında en dikkat çekici nokta ise, saha içerisinde 12'de 11 isabet ile oynamasıydı.
Bu saydığım maçların haricinde oynanan müsabakaler neticesinde UCLA, Villanova, Purdue, Washington, Maryland, Memphis, North Carolina, LSU, Western Kentucky, Gonzaga ve Michigan ikinci tura çıkan diğer takımlar oldular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder