15.3.09

Omri Casspi - Yeni Maccabi'li

Bu sezon Omri Casspi'nin Euroleague'deki bir kaç maçını izleme şansım oldu. Hem Maccabi Tel Aviv'in hem de İsrail Milli Takımı'nın gelecek için umutlandığı ve beklentileri olduğu bir basketbolcu. Daha oldukça genç; sadece 21 yaşında. 2 senedir düzenli olarak Euroleague maçlarında oynama şansı buluyor. Özellikle de bu sene Top 16 grup maçlarında dakikalarını artırdı. Rakamlarla konuşmak gerekirse eğer; normal grup maçlarında ortalama 14 dakika sahada kalabilirken, Top 16 maçlarında bu sayı 22'yi buldu.

2.05 olan boyunun üzerine bir de atletik olması eklenince hem 3 numarada hem de 4 numarada değerlendirilebilecek kapasitede bir oyuncu ortaya çıkıyor. Ayakları üzerinde çabuk ve yumuşak bir fundamentali var; topu sürmekte ve içeri devrilmekte pek bir problem yaşamıyor. İzlediğim kadarıyla de fena bir şutu yok. İstatistiklerini de kontrol ettim; Top 16'da oynadığı 6 maçta 2 sayılık atışlarda %47, 3 sayılık atışlarda ise %40'lık bir isabet oranına sahip. Çok iyi olmamakla beraber yine de yaşı da göz önüne alındığında bu alanda gelişimeye açık. Lior Eliyahu ile birlikte Maccabi Tel Aviv'in genç ve yerel oyuncu çekirdeğini oluşturuyor.

FIBA Avrupa'nın 2008 yılı "En İyi Genç Oyuncu" ödülünde 4. sırayı alarak da var olan performansının ve potansiyelinin de takdir edildiğini söyleyebiliriz. Bu arada bahsi geçen ödülü Juventut Badalona'nın 18'lik yıldızı Ricky Rubio'nun aldığını da belirtelim.

Casspi önümüzdeki senelerde daha sık adını duyacağımız bir basketbolcu. Maccabi tekrardan başarılara koşmak istiyorsa biraz da Casspi'ye yatırım yapmak zorunda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder