15.3.09

Euroleague 6. Hafta Değerlendirmesi

Euroleague'de Top 16 aşaması hafta içi oynanan 6. hafta maçları ile bitti. Bundan sonra çeyrek finaller var ve neticede Berlin'de düzenlenecek Final Four'a katılacak takımlar belli olacak. Çeyrek finallerde güzel ve çekişmeli olma potansiyeline sahip eşleşmeler var. Eşleşmeler ise şu şekilde:
  • Olimpiakos-Real Madrid
  • Barcelona-Tau Ceramica
  • Panathinaikos-Montepaschi Siena
  • CSKA Moskova-Partizan
İlk sırada yazan takımlar, Top 16'da gruplarını birinci bitirdiklerinden dolayı eşleşmelerde saha avantajına sahipler. 5 maçlık serilerde 3 maçı kazanan takım final four'a katılmaya hak kazanacak.  Açıkçası saha avantajına sahip olduklarını düşünürsek eğer Panathinaikos ve CSKA'nın eleneceğine pek bir ihtimal vermiyorum. Her ne kadar Siena evinde Panathinakos'u çok zorlayacaksa da Atina'dan bir galibiyet çıkarabileceğini zannetmiyorum. Aynı şey bu senenin sürpriz takımı Partizan için de geçerli. Bu aşamaya kadar varmış olmaları bile kendileri için önemli bir başarı.

Barcelona-Tau Ceramica eşleşmesi her türlü sonuca açık bana kalırsa. Aynı ligde oynadıklarından dolayı birbirlerinin taktiklerine ve sahalarına alışıklar. Denk bir çekişme olur ve ama tabi ev sahibi olduğu için ibre az da olsa Barcelona'dan yana. Olimpiakos da kendi salonunda oynadığı maçlarda muazzam bir taraftar desteğine sahip. Üzerine bir de yılın transferi Josh Childress'ın sakatlıktan dönmüş olması Olimpiakos'u mutlaka favori yapıyor. Ama eğer Madrid'in bu seneki maçlarını izleme şansı bulduysanız onların da kolay kolay pes etmeyeceklerini fark etmişsinizdir. En azından Madrid'deki maçlarda Olimpiakos'a geçit vermeyeceklerini düşünüyorum.

Önümüzde heyecanlı maçlar var kesinlikle. Serilerde ilk üç maç 24-26 ve 31 Mart'ta oynanacak ve eğer gerekirse 4. maçlar 2 Nisan'da ve 5. maçlar da 8 Nisan'da yapılacak.

6. Hafta maçlarıyle ilgili bilgilendirici ufak notlar geçeyim:
  • Haftanın en önemli maçında Olimpiakos deplasmanda Tau Ceramica'yı 88-80'lik skorla geçmeyi başardı ve grubunda ilk sırayı aldı. Bu sayede çeyrek finallerde saha avantajına sahip olacak. Bu açıdan mühim bir maçtı. Bu maçta, uzun süredir sakat olan Josh Childress sahalara geri döndü ve Olimpiakos adına 17 dakikada 7 sayı, 2 ribaund, 2 top çalma ve 1 asist ile oynadı.
  • Haftanın en farklı skorunu deplasmanda Armani Jeans Milano'yu 96-72 yenerek Polonya temsilcisi Asecco Prokom aldı. Böylece gruplarındaki ilk ve tek galibiyetlerini de elde etmiş oldular.
  • Fenerbahçe Ülker son çeyreğin son dakikalarına kadar Montepaschi Siena'yı zorlasa da sahadan yine yenik ayrıldı. Rakip takımdan Rimantas Kaukenas 27 sayı ile maçın yıldızı oldu. Kaukenas bu hafta Euroleague'de en çok sayıyı kaydeden basketbolcu olmayı da başardı bu sayede.
  • Haftanın MVP'si Panathinakos'lu Mike Batiste oldu. Unicaja Malaga'yı uzatmalar neticesinde yendikleri maçtaki performansı ile bu ödülü hak etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder