11.3.09

Torino'ya son bilet Hemofarm'ın

Dün akşam oynanan maçlar ile Uleb EuroCup'ın ikinci aşaması da sona erdi. Geçtiğimiz hafta çeyrek finale kalmayı hak eden 7 takım belli olmuştu; sonuncu takım da dün belirlendi. K Grubu'ndaki çekişmeli maçlar neticesinde Sırbistan Temsiclisi Hemofarm Vrsac, Khalid Al-Amin'in de formasını giydiği Azovmash Mariupol'un önünde grupta 2. olarak Torino'daki sekizli finallere kalmayı başardı.

Eurosport 2, Hemofarm-Pamesa Valencia ve Kızılyıldız-Azovmash mücadelelerini dönüşümlü olarak yayınladı. Pamesa bir ara farkı 11 sayıya kadar çıkarmasına rağmen pabucun pahalı olduğunu anlayan Hemofarm ikinci yarı durumu biraz düzeltti de rakibini kılpayı 66-62 yendi. Hemofarm maçtan galip ayrılınca, Azovmash'ın deplasmanda Kızılyıldız'ı 95-72'lik skorlar yenmesi pek bir anlam ifade etmedi. Sadece başları dik bir şekilde salondan ayrılmalarını sağladı o kadar.

Sekizli finaller geçen sene de olduğu gibi yine Torino'da düzenlenecek; 2-5 Nisan tarihleri arasında. Finalistler arasında kaliteli takımlar var. Umarım çekişmeli maçlar izleyebiliriz.

Son olarak, "Last 16"'de gruplarda oynanan 6 maç sonunda en değerli oyuncular listesinde ilk beş sırada olanlar şu şekilde:
  1. Chuck Aidson, Lietuva Rytas (Litvanya), 23.83
  2. Travis Hansen, Dinamo Moskova (Rusya), 22.40
  3. Gary Neal, Benetton Treviso (İtalya), 20.83
  4. Marko Banic, Bilbao (İspanya), 20.00
  5. Kelly McCarty, BC Khimki (Rusya), 18.50
İşin güzel yanı bu 5 oyuncuyu da Torino'da izleme imkanımız olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder