23.3.09

Yaşlı kurt Antonio McDyess

Antonio McDyess, artık kariyerinin sonbaharına girmiş bir oyuncu. 35 yaşındaki basketbolcu 14 senedir NBA'de forma giyiyor. Los Angeles Clippers tarafından ilk tur 2. sıradan draft edilip akabinde yollandığı Denver Nuggets'a 6 yıl oynadıktan sonra, birer yıl Phoenix Suns ve New York Knicks formalarını giydi. Son 5 sezondur da Detroit Pistons 'da mücadele ediyor.

Her ne kadar Pistons alışkın olduğumuz eski performanslarından giderek uzaklaşsa da, McDyess kişisel olarak bu sezon pek çok istatistik kategorisinde geçen sezona orana gelişme kaydetmeyi başardı. Sezon gelelinde şimdilik 9.7 sayı, 9.9 ribaund ve 1.3 asist ortalamalarıyla oynuyor.

İşin dikkate değer kısmı ise Mart ayı içerisinde çok iyi bir form grafiği yakalaması. Örneğin 11 Mart'ta oynanan New York Knicks maçında aldığı 22 ribaund ile kariyer rekorunu kırmayı başardı. Üstelik bu maçın haricinde Mart ayı içerisindeki diğer müsabakalarda 17,18 ve 20 ribaundluk performanslar da sergiledi. Bugün itibariyle Mart ayı istatistikleri 14.1 sayı, 13.1 ribaund, 1.9 asist ve 1.3 blok.

Pistons Doğu Konferansı'ndan 34 galibiyet ile 7. sırada yer alıyor. Play-off dışında kalması biraz zor ama daha oynanacak yaklaşık 15 maç var. NBA'de herşey mümkün, son düzlükte bir takım bastırıp geçebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder