22.4.09

Cavaliers son çeyrekte ipten döndü

Dün gece oynanan Cleveland Cavaliers-Detroit Pistons serisinin 2. maçı oldukça ilginç anlara sahne oldu. Aynı ilk maçta da yaşandığı gibi, Cavaliers 4. çeyreğe başına kadar Pistons'ı sürklase etmişti. Son çeyreğin başında Cavaliers lehine fark 29'a kadar çıkmış ve bu nedenle koç Brown da Detroit'te oynanacak maçları düşünerek as oyuncularını alıp yedeklerini sahaya sürmüştü. Tabi aynı durum Pistons tarafında da geçerliydi. İşte asıl olaylar bu değişikliklerden sonra yaşandı. Will Bynum, Afflalo, Amir Johnson, Maxiell ve Kwame Brown'dan müteşekkil yedek beş Cavaliers yedeklerini neredeyse sahadan silerek farkı bir ara 7 sayıya kadar indirdi. Öyle olunca, başta LeBron James olmak üzere ilk beşin önemli parçaları tekrardan oyuna dahil oldular, ortalığı toparladılar ve maçı da 94-82 üstünlükle kapamayı başardılar.

Zaten maçtan sonra verilen demeçlerin ve yapılan yorumların da hepsi bu geri dönüş ve dolayısıyla Cavaliers tarafında hissedilen telaş üzerineydi. 21 sayı ile maçı tamamlayan Mo Williams "Konsantrasyonumuzu kaybettik. Hepimiz bunun farkındayız. Yine de bu hususta çok fazla kaygıya kapılmaya gerek yok. Bunun bir daha olacağını zannetmiyorum." şeklinde bir beyanatta bulunmuş. LeBron ise; "1. ve 2. maçın ilk 7 çeyreğinde sahada mükemmel bir basketbol vardı. O nedenle bu maçın son çeyreğinin, şimdiye kadar yaptıklarımızın tümünü gölgelemesini istemiyoruz." demiş.

Cavaliers'in bu şekilde konuşması gayet normal; zaten temelde haklılar da. Yedekleri nedeniyle maçın biraz sallantıya girmiş olması bu 2 maçın genelinde elde ettikleri üstünlüğü takdir etmemize mani olmamalı. Detroit ile kıyaslandıklarında Cavaliers çok daha iyi bir takım; ve müthiş bir hırs ve azme sahipler. Yine de Cavaliers'ın bu maçta yedeklerinden bulabildiği sadece 1 saha içi isabet (serbest atışlar hariç) kafalarda soru işareti oluşmasına neden oluyor. Belki Pistons serisi rahatça geçilecek ama şampiyonluk yolunda bu soruna dikkat edilmesi gerekli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder