24.4.09

Euroleague'de ödül sezonu açıldı

Euroleague maratonunun artık sonlarına doğru geliyoruz. 1 ve 3 Mayıs'ta Berlin'de düzenelecek Final-Four organizasyonu ile şampiyon belli olacak. Bu seneki şampiyonluk için mevcut adaylar birbirinden iddialı ve içlerinde sene başı tahminlerinde yer almayan bir takım bulunmuyor. Yunanistan'dan Olimpiakos ve Panathinaikos, Rusya'dan CSKA Moskova ve İspanya'dan Barcelona tamamiyle her türlü sonuca açık bir Final-Four vaad ediyor bizlere. 4 takımın da eşit şansı var, içlerinden şu takım şampiyonluğa çok zor ulaşır diyebileceğimi bir takım da yok bana kalırsa. O nedenle maç günündeki bireysel performanslar ya da yapılan hatalar takımların kaderini tayin edecek gibi.

Final-Four'a bir hafta kalmışken bu sezona ait bireysel ödüller de sahiplerini buluyor teker teker. Şimdilik 3 ödül sahibi açıklandı; ilerleyen günlerde diğerleri de belli olacaktır.

Euroleague'de final-four dışında kalan maçlar göz önünde bulundurularak ve ayrıca asgari maç barajını da aşan oyuncular içerisinde en yüksek sayı ortalamasına sahip olan kişiye verilen "Alphonso Ford Ödülü"nü Tau Ceramica'nın Sırp forveti Igor Rakocevic kazandı. Ayrıca Rakocevic 2007 yılında da en skorer oyuncu olduğu için bu ödülü iki kez kazanan ilk basketbolcu olmayı da başardı. Bu sezon oynadığı 20 maçta ortalama 17.95 sayıya ulaştı. Aynı zamanda sezon içerisinde üst üste 58 serbest atışı sayıya çevirerek de bir Euroleague rekorun imza attı. Bir nevi kaymaklı ekmek kadayıfı durumu! Tau Ceramica ise çeyrek finalde memleketlisi Barcelona'ya 3-2'lik bir serinin neticesinde elenmişti.

Diğer bir ödül olan "Yılın En iyi Savunmacısı" ödülünü, yine Panathinaikos'un yıldız oyun kurucusu Dimitris Diamantidis elde etti. 5 yıl önce dağıtılmaya başlayan bu ödülü kimselere yar etmedi ve 5. kez o kazandı. Savunma konusunda tam bir üstünlüğe sahip kendisi. Yunanistan medyası ona boş yere "Örümcek Adam" demiyor. Bakalım 1 Mayıs'ta Olimpiakos'la oynayacakları Final-Four maçında yıl boyunca gösterdiği savunma performansını tekrarlayabilecek mi?

Novica Velickovic'ten daha önce bu blogda bahsetmiştim. Bu sene harika bir performans sergileyen genç Partizan takımının en önemli isimlerinden biriydi. Yıl içerisindeki performansı ile 22 yaşındaki bu yıldız adayı oyuncu "Yılın Genç Basketbolcusu" ödülüne layık görüldü. Takımının en skorer ismi olurken, ribaundlarda da ikinci sırada yer alıyor. Aynı zamanda yine sayı ve ribaund istatistik kategorilerinde Euroleague'in en iyi 25 oyuncusu arasında. Tabi bu noktada önemli olan ise, bu sezonki yüksek form grafiğini önümüzdeki senelere taşıyıp taşıyamacağı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder