25.4.09

Basketbol salonları - #6 Fernando Buesa Arena

İspanya Ligi ACB, İtalya'nın da gerilemesiyle birlikte Avrupa'nın en iyi ligi olarak değerlendirilebilir. Hem ligde yer alan takımların genel kadro kaliteleri ve eldeki fiziksel imkanları hem de ligin profesyonelce idare edilişi açısından örnek alınacak ve gıpta edilecek pek çok özellik söz konusu. Örneğin ligde yer alan takımların salonlarına bakınca ya da ACB'nin resmi internet sitesinde biraz dolaşında ligin neden en iyi olarak adlandırılabileceğini anlayabiliriz.

Tau Ceramica da bu ligin en değerli parçalarından. Uzun yıllardır üst sıralada kalmayı başardılar; artık Real Madrid ve Barcelona ile birlikte elit takım statüsüne sahip. Zaten maçlarını oynadıkları salon da bu büyüklük olgusuna vurgu yapabilecek cinste.

Tau Ceramica maçlarını 10,000 kapasiteli Fernando Buesa salonunda oynuyor ve denk geldiğim maçlar için söyleyebilirim ki çoğunlukla da dolu tribünlere sahipler. Şehrin daha çok sanayisi ile öne çıkmış bir kesiminde yer alan salon, 1991 yılında açılmış. 2000 yılına kadar Pabellon Araba ismine sahipken o sene adı Fernando Buesa Arena olarak değiştirilmiş. Fernando Buesa ise 2000 yılında ayrılıkçı Bask örgüt ETA tarafından öldürülen bir siyasetçi. Malum Tau Ceramica, Bask bölgesi içerisinde yer alan Vitoria-Gasteiz şehrinin bir takımı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder