27.4.09

Kore Ligi pek bir enterasanmış!

Geçen gün Eurobasket'te Avrupa'da basketbol dünyası ne alemde acaba diye dolanırken sitenin tepesinde Kore Basketbol Ligi (KBL)'nin bir reklamına denk geldim. Reklamda ifade edildiğine göre, A.B.D. Las Vegas'ta 22-24 Temmuz tarihleri arasında draft-öncesi kamp düzenlenecekmiş.

Ekim ayında başlayıp 2010'nun Nisan'ında tamamlanacak olan gelecek sezonda ligde oynayacak oyuncuların belirleneceği draft'ta yer almak için bu kampa katılım gerekiyor. Ligin yabancı oyuncular hakkında böyle bir kuralı olması başlı başına enteresan bir vaka zaten; ama katılım koşullarından bazılarını da buraya yazmak istedim.
  • 18 yaşını tamamlamış ve en az lise mezunu olmalı
  • Avrupa'da birinci derece liglerde (İspanya, İtalya, Almanya, Türkiye, İsrail, Rusya, Fransa, Yunanistan) son 2 sene içerisinde forma giymemiş olmak
  • Herhangi bir NBA takımı ile son 3 sene içerisinde forma giymemiş olmak
KBL, gelecek sezon için 20 oyuncu draft edecek. Yalnız bu sayıya sözleşmesi yenilecek olan oyuncular da dahil olacak. Basketbolcular, 7 ay üzerinden ayda net 25,000 $ maaş alacaklarmış; ki bence Kore ligi için güzel para. Ayrıca play-off'a kalan takımlarda oynayanlar ekstra bonuslar da elde edeceklermiş. 

Oyunculara sunulan özlük haklarından biri de, sezon içerisinde aile yakınlarından birinin 7 günlük ziyaretinin uçak ve konaklama masraflarının karşılanacak olması. Açıkçası şartlar güzel; eğer maddi açıdan da güvenilir bir lig ise, Kore'nin oyuncular için cazip bir destinasyon olduğu söylenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder