13.4.09

LeBron MVP olacak gibi gibi

LeBron James'ten pek hazzetmediğimden daha evvel bu blogda bahsetmiştim. Tabi LeBron'un bunu umursadığını sanmıyorum; benimki sadece kendi halinde bir hazzetmeme hali. Kobe'yi ise severim orası ayrı, Shaq ile olan o uzun atışmalar ve kavgalar silsilesinde nedense hep Kobe'ye sempati duydum. Neyse, duruma böyle bir girizgah yaptıktan sonra; yukarıdaki fotoda Cavaliers taraftarlarının da umutla arzuladığı görülen LeBron'un MVP seçilmesinin açıkçası onun hakkı olduğunu da düşünüyorum. Cavaliers sezonu domine eden takımdı ve LeBron da bu takımın açık ara en etkili oyuncusuydu.

Cleveland Cavaliers, bu sezon şu ana kadar aldığı 65 galibiyet ile takım tarihi rekorunu açık arayla geçerek çok mühim bir başarıyı elde etti. James de yakaladığı maç başına 28.3 sayı, 7.6 ribaund ve 7.3 asist ile MVP olmayı hak edecek kadar etkileyici bir performansa imza etmiş durumda. Bir nevi, "yiğidi öldür ama hakkını ver!" durumu...

Son olarak dün gece evlerinde Doğu'nun ikinci sırasında yer alan ve konferans içerisinde en dişli rakibi sayılabilecek olan geçen senenin şampiyonu Boston Celtics'i 31 sayılık fark ile ağır bir hezimete uğrattılar. İlk çeyrekte Boston'u sadece 9 sayıda tutarak 10 senedir hiç başaramadıkları bir olaya da imza attılar. Evet, Boston'da Kevin Garnett yoktu ama onun dışında başka can alıcı bir eksikleri de bulunmuyordu. Play-off'lar başlamadan önceki son gövde gösterisini bu derece bir farkla kazanmak Cleveland açısından önemli bir motivasyon aracı işlevi gördü hiç kuşkusuz.

Boston'da ise işler normak sezon açısından geçen seneki kadar iyi gitmese de elde etmiş oldukları engin tecrübe birikimi sayesinde play-off'larda farklı bir kimliğe, daha dinamik ve arzulu bir oyuna geçeceklerini düşünüyorum. Asıl kritik nokta, sakatlıktan dönmesi beklenen Garnett'ten ne kadar verim alacakları olacak.

1 yorum:

  1. Bence de Lebron alacak gibi görünüyor. En azından Kobe alamayacak gibi. Bunların yanında Dwayne Wade'i de yabana atmamak gerek. Takım her ne kadar sürünüyor olsa da, o da çok önemli bir aday.

    Boston sezon sonu dolayısıyla biraz sermiş durumda gibi görünüyor bana. Gönlüm bir Boston-Cleveland NBA finalinden yana (bu sene batıda pek bir şey yok açıkçası, Lakers garanti finalde) ama tabii ki statü gereği olanak dışı. Doğu finalinde birbirlerine karşı ne yapacakları tam bir muamma...

    YanıtlaSil