16.4.09

New York Knicks yol ayrımında duruyor

New York Knicks için bu sezonun çok da parlak geçmediği söylesem sanırım pek bir kimsenin itirazı olmaz. Yine de son bir kaç sezondur üst üste yaşadıkları skandallar, takım içerisindeki çalkantılar, anlamsız oyuncu transferleri ve takasları, başlı başına Isiah Thomas'ın varlığı vs. gibi etkenler göz önünde bulundurulursa bu yılın görece sakin geçtiği ifade edilebilir. Genel olarak sportif manada başarı elde edilemezken, oyuncular özelinde gelecek için umut verici sinyaller alındı zaman zaman.

Wilson Chandler'ın dikkate değer çıkışı, Chicago Bulls'tan alınan Chris Duhon'ın bilhassa sezonun ilk aylarında oyun kurucu pozisyonundaki başarısı, Nate Robinson'ın ligin en etkili 6. adamlarından biri oluşu ve David Lee'nin pota altındaki üretkenliği gibi bireysel performanslar New York Knicks yönetimi ve taraftarları için bir nebze olsun pozitif değerler idi.

Bu performansların ışığında Knicks yöneticilerinin bu yaz alacağı kararların takımın önündeki en az 3-5 seneyi direkt etkileyecek mahiyette olduğu söylenebilir. Zira Nate Robinson ve David Lee, yazın bitecek kontratları ile birlikte sınırlı free-agent haline gelecekler. Öncelikle, her iki oyuncunun da Knicks'te geçirdiği yıllardaki form grafikleri ile takımda tutulmak istendiğini düşünüyorum; fakat bunun maliyetinin ne kadar olacağı en büyük soru işareti. Söylentilere göre, geçen yaz yapılan gayri resmi görüşmelerde Lee'nin menajeri yıllık 10 milyon dolar; Robinson'un menajeri ise yıllık 6 milyon dolar civarında olacak kontratlar talep etmişler. Lee, düzenli ve istikrarlı bir pota altı oyuncusu olsa da daha bu meblağda bir kontratı hak edecek seviyede değil. Robinson'ın beklentisi ise şimdilik daha makul görünüyor; ama bu sezon gösterdiği etkileyici performansı nedeniyle bu yaz isteyeceği rakam ne kadar yükselir bilinmez.

Bir de olaya diğer bir açıdan bakmak lazım. Bir kaç sezondur Knicks yönetiminin en büyük hedefinin 2010 yılında serbest kalacak olan LeBron James'i takıma katmak olduğu konuşulup duruyor. Hatta Dwyane Wade'in de o sene serbest kalacağı düşünülürse şu an ellerindeki paradan tasarruf edip, 2 sene sonra büyük bir yatırımda değerlendirmek isteyeceklerdir. Lakin eğer o seneki kadro Wade'in ve James'in şampiyonluk arzularını destekleyebilecek şekilde teşkil edilmezse, bu sefer de bu iki oyuncuyu sadece para gücüyle cezbedebilmek çok güç olacak. O nedenle bu yaz Lee ve Robinson hususunda takımın alacağı kararlar çok kritik. İkisini de takımda tutacaklar mı? Eğer toplam meblağ yükselecek olursa, kimi tercih edecekler? Bunlar cevaplanması zor sorular.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder