13.4.09

Olimpiakos'da işler iyi gidiyor

Şu ana kadar bu sezon Olimpiakos için oldukça iyi geçiyor diyebiliriz. Euroleaguee'de uzun mücadelenin neticesinde Real Madrid'i çeyrek finalde devirerek Final-four'a kaldılar ve ligde de ezeli rakipleri Panathinaikos'u uzun seneler sonrasında alt ederek normal sezonda birinciliği elde ettiler. Bir tek Yunanistan kupası finalinde Panathinaikos'a finalde 80-70 yenildiler, fakat bu mağlubiyeti de çok kafalarına takacaklarını zannetmiyorum. Zira Yunanistan Kupası'nın günümüz basketbolu içerisindeki ağırlığı ve önemi tartışılır.

Haftasonu zayıf rakipleri Trikalla'yı 81-60 ile geçerek ligin bitimine 2 hafta kala liderliği garantilelerken şimdiye kadar çıktıkları 24 maçta sadece 1 mağlubiyet aldılar. Son 10 senede ilk kez ligi lider tamamlıyorlar ve 2002'den beri de ilk kez Panathinakos'tan farklı bir takım sezonu önde tamamlıyor. Bu birincilik Olimpiakos için oldukça kıymetli; zira bu sayede tüm play-off serileri boyunca ev sahibi olma avantajını ellerinde bulunduracaklar ve o malum ateşli seyircileri önünde bu avantajı da sonuna kadar kullanacaklardır. 

Asıl basketbolseverlerin iştahını kabartan durum ise Berlin'de düzenlenecek Euroleague Final-Four'undan Panathinaikos ile karşılaşacak olmaları. Açıkçası orada alınacak netice, Yunanistan Ligi'nin finallerini de etkileyecektir. Kaybeden taraf sezonu en azından bir kupayla kapatmak niyetinde olacaktır ve bu da bizlere güzel maçlar izleme olanağı sunacak. Fakat iki kulvarda da mağlubiyet alan ve eli boş kalan, senenin hem sportif hem de yapılan onca pahalı transferler nedeniyle de ekonomik manada kayba uğrayan takım olacak.

2 yorum:

  1. Fotoğraflar Josh Childress temalı olmuş ama Olimpiakos'un bu yılki başarısının temel sebeblerinden birisi Papaloukas ve Bouroussis gibi lider özlellikli oyuncuların toplama takımı Eurolegue gibi üst düzey bir ligde zirve takımı yapacak hamleleri yapmalarıdır.
    Sezon başında bu kadar sağdan soldan toplanan adamlarla Eurolegue'de tepelere çıkılmaz diye bekliyorduk ama gelinen noktada maç kazanmayı çok iyi becerebilen ve beklenenden daha sert bir takım oldular.
    Avrupa'nın en iyi uzunlarından birisi olan Vujçic'in Final-four a fiziken sağlam ve güçlü girebilmesi halinde final oynayabilirler.

    YanıtlaSil
  2. Haklısın, fotoğraflara bakınca Childress eksenli bir yazı gibi görünüyor. sadece estetik göründüğü için koydum buraya. ;) Kendisi hakkında bir ara ayrı bir blog yazma niyetindeyim zaten.

    Bu sene Olimpiakos'un en beğendiğim oyuncusu ise Bourousis. Hantal görüntüsüne rağmen eli yumuşak ve kesinlikle mücadeleden kaçınmıyor.

    Koç olarak Yannakis'in tercih edilmiş olması takımın şu anki bol seçenekli kadro ile bu noktalara kadar gelebilmiş olmasının en önemli sebebi bana kalırsa. Dominant karakteri ve geçmişteki başarılarla dolu profili sayesinde yıldızları belli bir düzen içerisinde tutabiliyor.

    YanıtlaSil