22.4.09

Paulius Jankunas, Maccabi'ye gider mi?

Litvanya medyasında çıkan haberlere göre Maccabi Tel Aviv, Zalgiris Kaunas'ın 25 yaşındaki forveti Paulius Jankunas ile ilgilenmekteymiş. Bu sene beklediği başarıyı elde edemeyerek Euroleague'de çeyrek finale kalmayı dahi başaramayan Maccabi için iyi bir seçim olabilir Jankunas. Zalgiris'te fazla izleme şansım olmasa da, Litvanya milli takımı forması altında oynadığı maçlarda kaliteli bir oyuncu profili çizmişti açıkçası.

Zalgiris bu sezon ilk Euroleague gruplarından çıkmayı başaramazken, 9 maçta ürettiği ortalama 13.8 sayı, 8 ribaund ve 1.2 asist ile takımınn öne çıkan isimlerinden biri idi Jankunas. Litvanya Ligi'nde de 20 maçta 15.2 sayı ve 7.8 ribaund istatistiklerine sahip. Litvanya'da hissedilen ekonomik krizin de tetiklediği bir mali buhran içerisinde bulunan Zalgiris, Maccabi'nin yapacağı cazip bir teklifi büyük ihtimalle red edemeyecektir.
Maccabi'nin hatırladığım geçmişte 2 Litvanyalı oyuncu deneyimi olmuştu. İlki malum bir efsane haline gelen Sarunas Jasikevicius. Diğeri ise 2006-07 sezonunda takımda yer alan ama beklentilerin çok altında kalarak 1 sene sonra ayrılan forvet Simas Jasaitis. Eğer transfer gerçekleşirse Jankunas'ın performansı kime benzeyecek merak etmekteyim.

3 yorum:

  1. tahminim jasaitis'e benzeyeceği yönünde. maccabi takımı genelde pas yeteneği olan uzunları sever (bkz: vujcic) milli takımdan hatırladığım kadarıyla jankunas düz bi uzun. nasıl söylesem bizim kaya peker tarzı hareketli aldığında bitiren bi oyuncu. dış şutu da fazla değil diye hatırlıyorum tabi tamamiyle uyduruyor da olabilirim :)

    YanıtlaSil
  2. Ama Jasaitis Maccabi'den sonra gittiği diğer takımlarda da pek bir şey yapamadı. (bkz. tau ceramica) Yani olay sadece Maccabi değil. ;)

    Jankunas çok temel bir parça olmasa da yine de Maccabi için iyi bir eklenti olabilir diye düşünüyorum. Tanımadık Amerikalı getirmesinler de! :)

    YanıtlaSil
  3. jasaitis'in pek varlık gösterememesinin nedeni bence klasik litvanyalı sendromu. milli takımda canavar olan adamlar klüp takımlarında sıradanlaşıyorlar. misal stombergas adam kaç sezon burda oynadı milli takımda oynadığının yarısını oynamadan gitti. tabi bizde de kabahat var her litvanyalıdan jasikevicius olmasını bekliyoruz :) maccabinin tanınmadık amerikalı getirip oynatmasına şaşırmamak da lazım. bir de israil vatandaşı yapmaları yok mu... gerçi (bkz: lofton) :D

    YanıtlaSil