14.5.09

Bence geri gel, ey Roko Ukic!...

 
Roko Leni Ukic, Avrupa'da oynarken seyretmeyi sevdiğim oyunculardan biriydi. Her ne kadar Tau Ceramica ve Barcelona maceralarında çok verimli olamasa da NBA'e adım atmadan evvel kiralık olarak formasını giydiği Lottomatica Roma çok daha iyi bir performans sergilemişti. Roma'nın geçen seneki Euroleague serüveninde oynadığı toplam 19 maçta maç başına yaklaşık 30 dakika sahada kalarak 13 sayı, 3 asist, 2.5 ribaund ve 1.1 top çalma istatistikleri elde etmişti. Yalnız bu performansında Hırvatistan milli takımı'ndan da öğrencisi olduğu Jasmin Repesa idaresi altında oynamasının da önemli bir payı olduğu inkar edilemez. Roma'nın bir kaç maçını hatırlıyorum da; Repesa sanki Ukic'in babası ya da amcasıymış gibi hararetli hararetli kızıp duruyordu ona. Öyle bir baba-oğul ilişkisi yani!...

Yalnız Roko'nun Raptors forması ile NBA'de geçirdiği ilk sezon çok da parlak neticeler ortaya çıkarmadı. Tabi burada Toronto'nun sezon boyunca hayli vasat ve kötü bir form grafiğine sahip olduğunu da belirtmek lazım. Zira bazı oyuncuların performansı ve ortayada çıkardığı verim formasını giydiği takımın stabilitesi ve oyun şekli ile de bire bir bağlantılı oluyor. Zaten Raptors yıl içerisinde hoca değişikliğine gitti. Bir de üzerine takaslar ile kadroda değişiklikler de yapınca hayli curcunalı ve çalkantılı bir yılı geride bıraktılar.

Fakat doğrusunu söylemek gerekirse Ukic'in NBA'de tutunabilmesi zor görünüyor. Boy açısından pek bir problemi olmasa da kuvvet olarak NBA'deki guardlarla rekabet edebilmesi zor. Örneğin Billups ile Ukic'i yanyana koysanız Billups babası gibi duracaktır!... Şahsen Ukic'in NBA yıllarını bir macera ve tecrübe olarak geçireceğini ama eninde sonunda Avrupa kıtasına geri döneceğini düşünüyorum. Bence bu konuda daha fazla ısrarcı olmasın; zira Avrupa'da ona bol bol ekmek de çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder