15.5.09

Amazing happened here!...

 
NBA'in bu seneki sloganı malum "Where amazing happens." (Harika şeylerin olduğu yer) Yukarıdaki foto ise bu sabaha karşı oynanan Rockets-Lakers maçından hemen sonra çekilmiş. Scola bankonun üzerine oturmuş maç sonu röportajını veriyor. Alttaki reklam şeridinde ise "Amazing happened here!" yazıyor; yani "Harika şeyler burada oldu." Zira Rockets yine kimsenin ummadığı bir şekilde direnç göstererek Lakers'ı evinde 95-80 ile geçmeyi başardı. 

İşe gitmeden önce biraz erken kalkıp maçın ikinci yarısının sonlarını izleme imkanı buldum. Özellikle ikinci yarının başında Lakers, Houston'ın ilk yarıda yakaladığı 16 sayılık farkı eritmeyi başardı. Fakat sonradan benchten gelen Landry ve oyun kurucu Brooks'un gösterdiği direnç ile farkı korumayı becerdi. 


Bu seride özellikle genç oyun kurucu Aaron Brooks'un performansı takdir edilmeyi hak ediyor. Bu maçta da aynı Lakers'ı yendikleri 4. maçta da olduğu gibi sahanın en parlak oyuncularından biriydi. Ürettiği 26 sayı ile takımının en skorer ismi olurken; ona pota altından Luis Scola (24 sayı, 12 ribaund) ve dışarıdan da Artest (14 sayı, 3 asist) ve Landry (15 sayı, 9 ribaund) destekledi. Yılın ortasında Rafer Alston'ın Orlando Magic'e takas edilmesi ile birlikte kendine ilk beşte yer bulan Brooks o zamandan beri hem normal sezonda hem de play-off'larda göstermiş olduğu performans ile alınan bu kararının ne kadar yerinde olduğunu ispatlamış vaziyete. Bir de üzerine aynı takas ile takıma dahil olan yedek oyun kurucu Kyle Lowry'nin potansiyeli de eklenince Rockets açısından gelecek sezonlar parlak görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder