12.5.09

Efsanevi Kadrolar - İtalya Milli Takımı 1999

 
Bugün "Gol Atan Kaleye"de okudum; bir zamanların başarılı takımı Fortitudo Bologna ligden düşmüş. Son hafta bu sezonun flaş takımlarında Banca Tercas'a 73-72 ile mağlup olunca, ligi sondan ikinci sırada bitirerek noktaladılar. Kadro çok da fena olmamasına rağmen bu sonucu almaları kendileri adına üzücü olsa da Bologna'nın diğer bir ekibi ezeli rakipleri Virtus Bologna'yı sevindirmiş olsa gerek. 

Neyse, bu haber vesilesiyle nedense aklıma 1999 yılında Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan İtalya Milli Takımı geldi. O zamandan beri köprünün altından çok sular aktı; İtalya eskiden olduğu kadar Avrupa basketbolunda söz sahibi değil. Yerlerini İspanya'ya bırakmış durumdalar. Şampiyonluğa ulaşan kadro ise pek çok yıldızdan oluşuyordu ve takım oyunu açısından Avrupa'nın en iyilerinden biriydi.

Kimler mi vardı peki? Sayalım; Gregor Fucka, Carlton Myers, Andrea Meneghin, Roberto Chiacig, Gianluca Basile, Giacomo Galanda, Alessandro Abbio, Alessandro de Pol. Tabi bir de takımın başında yer alan pek bir tanıdık Bogdan Tanjevic.

Efsanevi dememe itirazı olan yoktur sanırım.

5 yorum:

  1. Kendi bloguma da yazmıştım. Oh olmuş...
    http://efeslilerblog.blogspot.com/2009/05/gmac-bologna-kume-dustu.html

    YanıtlaSil
  2. o takımda rotasyonun önemli parçalarından olmasa da, sadece 'garbage time' bölümlerinde girse de michele mian'ı da çok beğenirdim.. kendine özgü tarzıyla, balıkçı sakalıyla falan :)

    kareye de en sağdan girmiş..

    bu serinin devamını bekliyoruz.. 99'da kulüp takımı olarak zalgiris gayet iyiydi.. edney-bowie ikilisi ve istikrarlı yan parçalarıyla..

    YanıtlaSil
  3. michele mian'ı her gördüğümde böyle basketçi mi olur diyip dururdum. sakallı basketçi olmamalı gibi geliyor bana. ;)

    YanıtlaSil
  4. Rieti'den 2 puan silinmemiş olsaydı ya da sondan bir önceki hafta Rieti evinde Carife Ferrara'ya 17 sayı öndeyken (ve son saniye topuyla) kaybetmeseydi bu kaçınılmaz son daha önce gerçekleşecekti.

    Bu arada Bologna son maça aşağıdaki 3 olaydan ötürü itiraz etti:

    - Sportif Direktörleri'nin kafasına şişe atılması ve salonu terk etmek zorunda kalması.
    - 3. çeyrekte Malaventura'nın tiplediği ve geçerli sayılmayan topta sürenin dolmamış olması.
    - Son saniyede sayılmayan Alex Scales topunda sürenin henüz bitmemiş olması.

    İtiraz Federasyon tarafından reddedildiyse de bir üst makama başvurdu Bologna ekibi. Play-Off'ların bununla ne alakası varsa, Serie A Play-Off'u da en az 2 gün süreyle ertelenmişti. Son gelişmeler bunlardı, sonrasını takip edemedim 2 gündür...

    YanıtlaSil
  5. 2. başvuru da reddedilmiş bu arada, Bologna ekibi resmen 2. ligde...

    Bu arada 1999 yılında şampiyon olan İtalya Milli Takımı'ndan Fucka, Myers,Chiacig ve Damio da o zamanın Teamsystem'inde oynuyordu, hatta o sene de F4 yapmışlardı... Ama sonuçta o İtalya efsanedir, katılıyorum. :)

    YanıtlaSil